Adalar, Arkipelagolar ve Diğer Akışkan Alanlar

Herkes İçin Mimarlık Konuşmaları'nın konuğu olacak olan Hong Kong'lu mimarlık platformu MAP Office'in konferansı 5 Eylül'de Mimarlar Odası Karaköy Binası'nda gerçekleşecek.

Herkes İçin Mimarlık, yaklaşık üç senedir Türkiye’de mimarlığın alternatif yapılma biçimlerini araştırıyor, üzerine projeler geliştirip, uyguluyor. Geçtiğimiz sene başlayan Herkes İçin Mimarlık Konuşmaları, Hong Kong’lu ekip MAP Office ile devam ediyor.

MAP Office, Laurent Gutierrez (d. 1966, Kazablanka, Fas) ve Valérie Portefaix (d. 1969, Saint-Étienne, Fransa) tarafından kurulmuş bir platform. Mimar/sanatçı olarak pratiklerini sürdüren ikili 1996 senesinden itibaren Hong Kong merkezli olarak, fiziksel ve muhayyel arazileri alanları, çizim, fotoğraf, video, enstalasyon, performans, edebi ve teorik metinleri kullanarak yorumluyorlar. Projenin bütünü, mekân-zamansal bozukluklarının eleştirisi ve insanların mekânı nasıl bozduklarının belgelenmesiyle şekilleniyor. Mizah, oyunlar ve macera da yaklaşımlarının bir parçası ve üretimlerini yaygınlaştırmak için küçük yayınlar halinde sunmayı seçiyorlar. En son araştırma projeleri olan “Hong Kong Is Land” New York’ta MoMA’da ve Viyana’da MAK’ta Düzensiz Büyüme(Uneven Growth) sergisinin bir parçası olarak yer almıştır.

Yaşadıkları şehrin de etkisiyle, kentlerin aşırı büyümesi, çevreyle olan ilişkisi gibi konuları farklı biçimlerde yorumlayarak ve hayali üretimler yapıyorlar. Mimarlık, peyzaj, doğa teknoloji kesişiminde araştırma ve tasarım pratiklerini bir arada sürdüren MAP Office’in konuşması 5 Eylül Cumartesi saat 17:00’de Mimarlar Odası Karaköy Binası’nda gerçekleşecek.

Konuşma İngilizce olacaktır. Simultane çeviri yoktur.

Etiketler

Bir yanıt yazın