Söz Sende

Tasarım eğitiminin* ve mezuniyeti takip eden dönemde yaşanan süreçlerin konuşulacağı, bilgi alışverişine ortam oluşturacak yeni bir seri hazırlıyoruz. Bu seride, uzun süredir profesyonel hayatın içinde yer alan moderatör ve konuşmacıların kariyer öykülerini değil, sadece sizlerin olumlu ya da olumsuz deneyimlerini dinleyeceğiz.

Düzenleyeceğimiz etkinlikte sadece negatif deneyimlerinizi, hayal kırıklıklarınızı değil; olumlu tecrübelerinizi, kendinize yarattığınız fırsatları, belki de hiç fark etmediğiniz eksik kalan yönlerinizi, mesleki anlamda kendinizi nasıl geliştirebileceğinizin ipuçlarını, online dünyanın bu konuda size sunduğu fırsatları konuşarak tam anlamıyla deneyimlerin paylaşıldığı bir ortam yaratmayı düşünüyoruz.

Kimler Söz Alacak?

  • Son sınıf öğrencisi, mezuniyet hazırlığında olanlar
  • Mezun olan, kendisine bir yol çizme aşamasında olanlar
  • Mezun olan, kariyerinde bazı adımları atabildiğini düşünenler
  • Çalışan ama bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünenler
  • “Eğitimini aldığım işi yapmak zorunda mıyım? Başka bir disipline de kayabilirim” diyenler.
  • Mezun olur olmaz kendi işini açmayı düşünen, hatta açmış olanlar.

Mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstri ürünleri tasarım bölümleri öğrencisi ya da mezunuysanız “Söz Sende”ye katılmak için yapmanız gereken özgeçmişiniz ile birlikte, 1.000-2.000 karakter (boşluklu) arasında, bir iyi niyet mektubunu ve/veya maks. 1 dakikalık düşüncelerinizi aktaran bir videoyu (mp4 formatında) bizlere, 26 Nisan 2021 Pazartesi gece yarısına kadar yayin@arkitera.com email adresinden iletmeniz olacak.

Yollayacağınız metin ve/veya videolarda üçüncü kurum ve kişilerin isimlerini vermekten kaçınmanızı, temel problemlere ağırlık vermenizi, olumsuz tecrübeleriniz kadar olumlu tecrübelerinizi de bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Başvurular sonrasında yapılacak seçimler doğrultusunda belirlenen konuşmacılar, 8 kişilik gruplar halinde etkinlikte yer alacaklar. Arkitera’nın YouTube kanalından online olarak yayınlanacak etkinlikleri sık periyotlar halinde düzenleyerek mümkün mertebede çok kişiye söz vermeyi planlıyoruz.

Etkinlik çıktıları bir yayın halinde daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

*Mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstri ürünleri tasarım bölümleri

Etiketler

2 yorum

  • Ahmet Turan Köksal says:

    Çok çok çok yerinde bir girişim. Çok beğendim.
    “Arkitera gibi bir kurumdan beklerdim”

  • Aybige Tek says:

    Ben de ba yıl dım. Umuyorum hayal ediyorum sıfır sansürle ne yaşıyorlarsa ofis ismi vermeleri de şart da değil Cesurca yüreklerini akıllarını ruhlarını ifade etsinler, problemleri iyi tanımlamayan hasıraltı edenler yaratıcı olamaz, lütfen anlatsınlar AÇIK SEÇİK ANLATSINLAR, Helal, çok başarılı mikrofon veriş bu Arkitera.. Dinliyor olucaz.

Bir yanıt yazın