Müzeler Konuşuyor: Tessa Jackson

İstanbul Modern'in "Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık" programında Iniva Direktörü Tessa Jackson "Sanat Kurumlarında Kültürel Çeşitliliğin Temsili" başlıklı konuşmasını 14 Nisan saat 19:00'da yapacak.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyiciler ile buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratmak amacıyla 2012 yılında başlattığı program “Müzeler Konuşuyor”, Birleşik Krallık ile devam ediyor. İstanbul Modern ve British Council’ın birlikte düzenlediği “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık” programının bu ayki konukları Tate St Ives Artistik Direktörü Sam Thorne ve Iniva (Uluslararası Görsel Sanatlar Enstitüsü) Direktörü Tessa Jackson.

14 Nisan 2015 Salı saat 19.00’da ise, yeni ve duyulmamış sesleri destekleyen, ırk ve temsil politikalarının araştırılabileceği bir alan sunan Iniva (Uluslararası Görsel Sanatlar Enstitüsü) Direktörü Tessa Jackson, “Sanat Kurumlarında Kültürel Çeşitliliğin Temsili” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Jackson, sergi ve koleksiyonlarıyla alternatif uluslararası perspektifler geliştiren müzeler ve galerilerin önemi ve önlerindeki engelleri tartışacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın