Müzeler Konuşuyor: Ruth Mackenzie

İstanbul Modern'in ev sahipliği yaptığı "Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık" programında The Space'ten Ruth Mackenzie "Dijital Alanın Küratörlüğü: Yeni Bir Sanat Formunun İcadı" başlıklı konuşmasını 17 Mart saat 19:00'da yapacak.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyiciler ile buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratmak amacıyla 2012 yılında başlattığı program “Müzeler Konuşuyor”, Birleşik Krallık ile devam ediyor. İstanbul Modern ve British Council’ın birlikte düzenlediği “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık” programının bu ayki konukları The British Museum’dan Jane Findlay ve BBC ve Arts Council England ortak girişimi The Space’ten Ruth Mackenzie.

17 Mart Salı saat 19.00’da “Dijital Alanın Küratörlüğü: Yeni Bir Sanat Formunun İcadı” başlıklı konuşmayı ise BBC ve Arts Council England tarafından 2014 yılında kurulan, dünyanın her köşesinde insanların mobil cihazlar, tabletler ve bilgisayarları üzerinden deneyimleyebileceği dijital yapıtlar üretmek üzere farklı disiplinlerden sanatçıları davet eden The Space’in kreatif direktörlüğü ve kuruluş dönemi direktörlüğünü üstlenen Ruth Mackenzie gerçekleştirecek. Aynı zamanda Hollanda Festivali’nin artistik direktörlüğünü yürüten Ruth Mackenzie, konuşmasında dijital sanat küratörlüğü ve uluslararası izleyici geliştirme politikalarıyla ilgili vizyonunu paylaşacak.

Etkinlikler ücretsiz, konuşma dili İngilizce’dir. Simultane çeviri yapılacaktır.
Katılım için rezervasyon gereklidir: etkinlik@istanbulmodern.org

Etiketler

Bir yanıt yazın