Müzeler Konuşuyor: Jane Findlay

İstanbul Modern'in ev sahipliği yaptığı "Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık" programında Jane Findlay "Müzelerde Eğitim ve Yeni Teknolojiler" başlıklı konuşmasını 3 Mart saat 19:00'da yapacak.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyiciler ile buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratmak amacıyla 2012 yılında başlattığı program “Müzeler Konuşuyor”, Birleşik Krallık ile devam ediyor. İstanbul Modern ve British Council’ın birlikte düzenlediği “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık” programının bu ayki konukları The British Museum’dan Jane Findlay ve BBC ve Arts Council England ortak girişimi The Space’ten Ruth Mackenzie.

3 Mart Salı saat 19.00’da gerçekleşecek “Müzelerde Eğitim ve Yeni Teknolojiler” başlıklı konuşmasında The British Museum’un Okullara ve Gençlere Yönelik Eğitim Programları Direktörü Jane Findlay, müze eğitimini desteklemek için teknoloji kullanımının barındırdığı potansiyel ve taşıdığı riskleri tartışacak. Eğitim ve dijital stratejilerin paralel yürütülmesinin önemine değinen Findlay, teknoloji ortaklarıyla sürdürülebilir işbirlikleri geliştirilmesi, müze bünyesinde yer alan yenilikçi Samsung Dijital Keşif Merkezi’nin karma eğitim yaklaşımı, artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla ailelerin sanatla etkileşiminin güçlendirilmesi, başarılı online eğitim kaynakları geliştirilmesi gibi güncel konuları ele alacak.

Etkinlikler ücretsiz, konuşma dili İngilizce’dir. Simultane çeviri yapılacaktır.
Katılım için rezervasyon gereklidir: etkinlik@istanbulmodern.org

Etiketler

Bir yanıt yazın