Birlikte Mücadele, Birlikte Tasarım: Düzce Umut Atölyesi, Düzceli Evsiz Depremzedeler Konut Yapı Kooperatifi

Çarşamba Seminerleri'de, #dayanisma teması ve "Birlikte Mücadele, Birlikte Tasarım" başlığıyla Düzce Umut Atölyesi - Düzceli Evsiz Depremzedeler Konut Yapı Kooperatifi'nin beraberce yapacağı sunum 25 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 11:00'de.

Sunuşlarının tanıtım metninden:

“Düzceli Depremzedeler Derneği 1999 yılında yaşadığımız 17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremleri sonrasında “birlikte davranarak sorun çözme” modeli etrafında bir araya gelinerek kuruldu. Depremzedeler Derneği faaliyetleri sürecinde birlikte hareket edip kendi yaşamlarına birlikte sahip çıkmayı öğrendiler. Prefabrik evler ve çadır kentler boşaltılırken hala evsiz olan depremzedeler, 2003 yılına kadar devlet tarafından bir çözüm üretilmemesi sonucunda Düzceli Evsiz Depremzedeler Konut Yapı Kooperatifi’ni kurdu.

Farklı alanlarda 13 yıldır sürdürülen hukuki ve fiili mücadelenin sonucunda 2014 yılında devlet tarafından kooperatife arsa tahsisi yapıldı. Önümüzdeki iki yıl için hedefimiz, 389 konut, donatı alanları ve bu fiziki mekan içerisinde yeşerecek yeni bir yaşam tahayyülünü birlikte oluşturmak ve bu yaşamı yine birlikte üretmek.

Konut üretmenin sadece bina inşa etmekten ibaret olmadığını düşünen, yaşam alanlarını beraber üretmenin mümkün olduğuna inanan şehir plancıları, mimarlar, hukukçular, mühendisler, sosyologlar, gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler ve nicelerinin gönül verdiği bu sürecin kalabalık, verimli ve keyifli geçeceğinden eminiz. Ödenebilir konut ve doğa ile bütünleşen ekolojik yaşam alanlarını katılımcı bir şekilde üretmeyi hedeflediğimiz bu hak mücadelesi, birlikte tasarım ve üretim sürecinden haberdar olmak istiyorsanız; seminerimize katılımınızı bekliyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın