Dalgalar

Küratörlüğünü Ebru Yetişkin'in yaptığı ve bir çok sanatçının biraraya geldiği "Dalgalar" sergisi 15 Ocak ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında izlenebilir.

Bilim, sanat ve teknoloji alanında çalışan ve Türkiye’nin en önemli yeni medya sanatçılarının gerçekleştirdiği “Dalgalar” sergisi, doğanın içindeki en temel hareketlerden birini çıkış noktası olarak görüyor. Ses dalgaları… Işık dalgaları… Beyin dalgaları… Finansal dalgalanmalar.. Gündelik gelgitlerimiz…

Dalga geçişleri; likit sermaye akışları ve hortumlar, gerçeklik ve sanal gerçeklik algısı arasındaki eşikler, bir solucanın kıvrım hareketleri ve kıvırmalar, hafıza sekmeleri ve demans atakları, veri akışları ve akustik-görsel ekoloji gibi alanlarda dolanıyor.

Tüm bunlar, içinde yaşadığımız güncel yaşamın çeşitli fragmanları.. Dalgalar sergisi, mikro hareketlerin ve mikro mutasyonların yaşama yön veren karakterine odaklanıyor… İzleyiciyi her küçük hareketin bir diğerini nasıl etkilediğini ve nasıl da dönüşüme yol açtığını fark etmeye çağırıyor. Uyurgezerleşmiş ve sıradanlaşmış algı ve eylem dünyasında başka bir duygulanım hareketi yaratmayı ve tasarıma açılmayı amaçlıyor.

Küratörlüğünü sosyolog ve yeni medya sanatı kuramcısı Ebru Yetişkin’in üstlendiği sergi BLOK art space’in Çukurcuma’daki galeri mekanını ve Faik Paşa Caddesi üzerinde yer alan inşaat halindeki boş bir binayı kullanarak kuruluyor.

Sergi boyunca cumartesi günleri saat 17:30’da dalgalar kavramını fizik, mimari, ekoloji ve sosyolojik yönlerden tartışacak konuşmalar ve çeşitli canlı performanslar olacak.

Kürasyon: Ebru Yetişkin

Sanatçılar: Alp Çoksoyluer, Alper Derinboğaz, Ayşe Gül Süter, Buşra Tunç, Candaş Şişman, Deniz Kader, Erdal İnci, Korhan Erel, Osman Koç, Ozan Türkkan, Refik Anadol

Etiketler

Bir yanıt yazın