Heritage 2015

Türkiye'nin ilk "Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri" Fuarı, Heritage 2015 5-7 Şubat 2015 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

Türkiye’nin kültürel mirasla ilgili tüm sektör liderlerinin buluşma noktası olacak HERITAGE 2015, ilk yılında Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi- ICOMOS Yöresel Mimarlık Komitesi başkanı mimar Gisle Jakhelln, ICOMOS Kanada başkanı Dinu Bumbaru , Danimarka- Moesgaard Müzesi’nden konservatör Helle Strehle, dünya çapında işlere imza atan mimarımız Emre Arolat, sahneograf/mimar Boris Micka gibi yıldız isimler başta olmak üzere onlarca konuşmacıya ev sahipliği yapacak.

“Alldesign İstanbul” Yaratıcı Endüstriler ve Gelişen Teknolojiler Fuarı ve Tasarım Konferanslarıyla bilinen All Fuarcılık düzenleyeceği HERITAGE 2015 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansları ülkemizin tarih ve sanat varlıklarının korunması, saklanması ve geleceğe aktarılmasına yönelik çalışan kurumlar ile sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya getirilmesini sağlamak üzere 5-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun destekleriyle düzenlenen organizasyonda, Türkiye’de “Kültürel Miras” eğitimi-yönetimi, belgelemede yeni yöntemler, sergilemede ve teşhirde yeni araçlar, arkeolojide yeni teknikler, konservasyon ve restorasyon teknikleri, yeni uygulamalar ve müzecilik teknolojileri gibi ana başlıklar yer alıyor. HERITAGE 2015’de konferansların yanı sıra film gösterimleri, müzik etkinlikleri ve İstanbul’un gizli kalmış mekanlarına yapılacak geziler gibi birçok faaliyetler de yer alacak.

HERITAGE 2015’de Türkiye’den ve dünyadan müzecilik, restorasyon ve arkeoloji çevrelerinin önemli isimleri konuk edilecek. Türkiye’de ve dünyada iz bırakan projelere imza atan Emre Arolat Architects’in kurucu ortağı Emre Arolat, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi- ICOMOS Yöresel Mimarlık Komitesi Başkanı mimar Gisle Jakhelln , ICOMOS Kanada başkanı Dinu Bumbaru , Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ‘Yılın En İyi Müzesi’ ödüllü Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan, sahneograf/mimar Boris Micka, Kanada-Lord Vakfı’ndan Maria Piacente, Tamschick Media+Space’in CEO’su Mark Tamschick ve Atelier Brückner’in kreatif yönetmeni Prof.Dr. Uwe Brückner, Atina’dan Pire Sualtı Antik Çağlar Müzesi çalışmaları ile gündeme gelen arkeolog-sanat tarihçisi Marlen Mouliou, Danimarka – Moesgaard Müzesi’inden konservatör Helle Strehle, ICOMOS Türkiye’den Prof. Dr. Can Binan, Gülsün Tanyeli, Europa Nostra Türkiye adına Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Alessandra Ricci ve arkeoloji konusunda Prof. Dr. Mahmut Drahor etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan isimlerden birkaçı.

Fuarın yanı sıra güçlü bir konferanslar dizisi de konuldu. Kültür Bakanlığı tüm birimleri kapsayan 14 ayrı seminer verecek. Türkiye’de kültürel mirasın korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasının bakanlık tarafından nasıl irdelendiğini ortaya koyacaklar. Vakıflar Genel Müdürlüğü de bir sergi ve panelle fuardaki yerini alacak. UNESCO Türkiye, Dünyada kültür varlıklarına yönelik destek sağlayan Lord Vakfı, Europa Nostra ve Dünya Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS ve Dünya Müzeler Konseyi ICOM da HERITAGE 2015’e destek veren önemli kurum ve kuruşlar arasında yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın