“Aylak”

Kocaeli Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin kurduğu "Çizik" adlı grubun düzenlediği atölyeye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Kulübü "Kayıt-sız" davetli olarak 29-30 Kasım'da katılıyor. Son başvuru tarihi 21 Kasım.

2 gün sürecek olan atölye sürecinde yoğun bir tartışma ortamı amaçlanıyor. Aylaklık üzerinden kentin dinamikleri ve kentlinin kenti eyleme biçimleri, toplumsallık tutumu anlaşılmaya çalışılacaktır. 2 gün sürecek olan atölye süreci 29 Kasım Cumartesi günü sabah 10:00’da ortak tartışma ortamıyla başlayacak. Daha sonra 5’erli gruplar halinde ayrılacak olan katılımcılar kendi içerisinde tartışmalarına devam edecek. Günün sonunda her grup aylaklık üzerinden kente kendi bakış açısını geliştirecek ve bunu gün içerisinde üretilen ürünlerle sunacak. Gün sonunda tekrardan ortak tartışma platformu oluşturulacak ve genel değerlendirmeler yapılacak. İkinci gün boyunca ise ilk günki ürünler bağlamında her grup kentin içerisinde ki yakaladığı fragmanları video sunumu haline getirecek. Gün içerisinde video programlarıyla ilgili eğitimler verilecek. 2 günlük atölyenin sonunda üretilen ürünler bir araya getirilip yaşadığımız kentin dinamikleri ve bu dinamikleri aylaklık üzerinden tekrar ele alınması amaçlanıyor. Süreç sonunda her grubun öznel bakış açısı bekleniyor.

Başvuru için atolyecizik@gmail.com mail adresine adınızı, okuduğunuz üniversiteyi, bölümünüzü ve aylaklık üzerine düşüncelerinizi ifade etmeniz yeterli.

Not:

  • Herhangi bir yürütücü bulunmuyor. Kolektif bir çalışma ortamı amaçlanıyor.
  • Kalacak yer konusunda sıkıntısı olanların mailde belirtmesi halinde yardımcı olunacak.
  • Atölye 35 kişi ile sınırlıdır.
Etiketler

Bir yanıt yazın