Kitap Kurdu Dışarıda: Kütüphane/Kültür Yürüyüşü

2. İstanbul Tasarım Bienali'nde sergilenen Cevher: Kamusal Şahanelik projesinin hareketlendirdiği kitap kurdu, 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Beyoğlu'nda 7 kütüphaneyi gezecek.

Alexis Şanal ve Ali Taptık’ın tasarladığı 2. İstanbul Tasarım Bienali’nde sergilenen “Cevher: Kamusal Şahanelik”, Atatürk Kitaplığı’ndan başlayarak kütüphaneler için ortak geleceğimizi hayal eden bir proje. Atatürk Kitaplığı ve bienal ana mekanı Galata Rum Okulu’nda devam eden panel sergilerinin önemli bir parçası ise 15 Kasım’da Beyoğlu bölgesindeki kütüphanelerin ziyaret edileceği kültür yürüyüşü. Yürüyüşün hedefi, bölgedeki tüm bilgi merkezlerine aşina olmak ve bu tur vesilesiyle katılımcılarla birlikte kütüphaneler arasındaki haberleşme ve işbirliğini arttırmak için neler yapabileceğimizi düşünmek.

Atatürk Kitaplığı’nda başlayacak rotada, 7 kütüphane/araştırma merkezi ziyaret edilecek. Yürüyüş, sırasıyla Fransız Kültür Medyatek, Akbank Sanat Müzik Kitaplığı, İstanbul Goethe-Institut Kütüphanesi, ANAMED, İstanbul Araştırmaları Merkezi ve SALT Araştırma’daki kütüphanelercilerle buluşma fırsatı yaratacak. Projenin yaratıcılarından Ali Taptık ve araştırma ve kültür yürüyüşünden sorumlu Semra Horuz’un eşlik edeceği yürüyüş, bir Cumartesi gününü yine kentin merkezinde, bu kez kütüphaneler çevresinde geçirmeyi öneriyor.

Cevher’in bir başka etkinliği ise Aralık ayında gerçekleşecek panel programı. Tasarım Bienali’nin ana mekanı Galata Rum Okulu – Okuma Odası’nda 6 Aralık’ta düzenlenecek tartışmalar konuyla ilgili farklı aktörleri bir araya getirecek. Sanatçı, düşünür, mimar, planlamacı gibi birçok disiplinden uzmanların katılacağı panelde, coğrafyamızda kütüphane kültürü ve tarihi, kamusal alanda sanat çalışmaları tartışılacak; kütüphanelerin geleceği konusundaki ufkumuz genişleyecek. Ayrıca, State Library Brisbane (Avustralya), Bibliotheca Alexandria (Mısır), Deichmanske Library  Olso (Norveç),  OBA (Hollanda) kütüphanelerinden gelen uzmanlar da bize kendi deneyimlerini aktararak diyaloğa seslerini katacaklar.

Yürüyüş 20 kişi ile sınırlıdır. Yerinizi ayırtmak için cevherkamusalsahanelik@gmail.com adresine email atabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın