İstanbul Buluşmaları 2014: Bizim İstanbul

İstanbul Buluşmaları etkinliğinin 8.si bu sene 14-15 Ekim 2014 tarihlerinde "Bizim İstanbul" başlığıyla TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin Karaköy'deki binasında gerçekleşecek.

İstanbul Buluşmaları etkinliği 2007 yılından itibaren her yıl belirli temalar çerçevesinde ilgili tüm aktörlerin katılımıyla farklı konuları bütünlük içinde ele alan bir fikir platformu oluşturma amacıyla düzenleniyor. İstanbul gündemini takip etmeyi hedefleyen bu etkinlik çerçevesinde, politikacılardan meslek uzmanlarına, merkezi yönetimden yerel yönetimlere, meslek odası temsilcilerinden sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, uluslararası, ulusal ve yerel düzeydeki geniş bir kesimi bir araya getiriyor. Bu toplantı ile bir etkileşim ortamı yaratılmasının yanı sıra, uygulayıcı kurumlar açısından bu konulara yönelik yol haritasının belirlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi de hedefleniyor.

Tema kapsamında sokaklar, müşterekler ve bu alanlara ilişkin geliştirilen taktiklerin yanısıra ortaya çıkan muhalefetin toplumsallaşması üzerine tanımlanan oturumların başlıkları Birleştirici Toplumsal Muhalefet, Taktiksel Planlama, Bizim Sokak ve Müşterekleşme olarak belirlenmiş olup önceki yıllardan farklı olarak geniş katılımlı bir forumla etkinliğin sonlandırılması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın