Whitney Amerikan Sanatı Müzesi Üzerine

İstanbul Modern'in ev sahipliği yaptığı "Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika" programında 21 Ekim Salı günü Whitney Amerikan Sanatı Müzesi Alice Pratt Brown Direktörü Adam D. Weinberg Whitney Amerikan Sanatı Müzesi ile ilgili planları anlatacak.

İstanbul Modern’in ABD’nin önemli sanat müzelerinden profesyonelleri ağırladığı “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika” programında ekim ve kasım aylarında Walker Sanat Merkezi’nin Yeni Medya İnisiyatifleri Direktörü Robin Dowden, Whitney Amerikan Sanatı Müzesi Alice Pratt Brown Direktörü Adam D. Weinberg ve New Museum Yardımcı Direktörü Karen Wong ile New Museum NEW INC Direktörü Julia Kaganskiy konuk olacaklar.

Türkiye’deki ABD Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika dizisinde, SFMOMA, Guggenheim Müzesi, Metropolitan Müzesi, Museum of the Moving Image, MoMA, Hirshhorn Müzesi ve Heykel Bahçesi ve Getty Araştırma Enstitüsü gibi müzelerden gelen profesyoneller; pazarlama, eğitim, dijital medya, mimarlık ve ziyaretçi deneyimi gibi çeşitli konu başlıklarını ele aldı. Kasım 2012’den bu yana çağdaş müzeciliğin ve geniş anlamda müze deneyiminin ayrıntılı biçimde ele alındığı bir iletişim platformu yaratan konuşma dizisi Walker Sanat Merkezi, Whitney Amerikan Sanatı Müzesi ve New Museum’un katılımıyla sona erecek.

21 Ekim Salı saat 19.00’da Whitney Amerikan Sanatı Müzesi Alice Pratt Brown Direktörü Adam D. Weinberg, Renzo Piano tarafından tasarlanan ve 2015 bahar aylarında açılması planlanan Whitney Amerikan Sanatı Müzesi’nin 18.500 metrekarelik yeni binasıyla ilgili planları paylaşacak.

Etkinlikler ücretsiz, konuşma dili İngilizce. Simultane çeviri yapılacak. Katılım için rezervasyon gerekli: etkinlik@istanbulmodern.org

Etiketler

Bir yanıt yazın