Augmenting Galata

IAPS-CSBE Kültür ve Mekan Tasarım Atölyesi 5'in etkinliklerinden Augmentin Galata Atölyesi'nin yürütücüleri Burcu Biçer ve Efe Gözen. Katılmak için son başvuru tarihi 10 Eylül.

Atölye Konusu:

“Kısıtlı yapılı çevre ve kentli etkileşiminin üstüne yeni bir katman tarifi hedefleyen atölye, kentin değişimi ve dönüşümü sırasında kentlinin daha önce aktif rol alamadığı kentsel tasarıma müdahale olanaklarını araştırır. Galata’da çıkılan keşif sonrası tasarım problemini tespit eden katılımcı, mekanı başkalaştırmak üzere çevresini ve kullanıcılarını algılayan ve etkileşime geçen kentsel eklentiler tasarlayacaktır.

Hareket, ses, ve ışık ile ilgili verilerin atölye katılımcılarının tanımlayacağı senaryolar dahilinde yorumlanıp çeşitli algılayıcılar ve geliştirme araçları (Arduino) kullanılarak etkileşimsel prototipleri üretilecektir.

Katılımcıların kendi laptoplarını getirmeleri beklenmektedir. Galata keşifi sırasında katlılmcıların fotoğraf makinalarını getirmeleri beklenmektedir. Atölye kapsamındaki prototip üretimi herhangi bir elektrik/elektronik bilgisi gerektirmemektedir. Atölye süresince verilecek Arduino eğitimi yeterli olacaktır.”

Bilgi için:

Atölye Koordinasyon Ekibi

Bilgen Ataç, bilgenatac@maltepe.edu.tr
E. Cemre Çelikcan, cemrecelikcan@maltepe.edu.tr
Hale Sinirlioğlu, halesinirlioglu@maltepe.edu.tr
Beril Sulamacı, berilsulamaci@maltepe.edu.tr
Etkinlik Web Siteleri: www.iapscsbe.maltepe.edu.tr

iksvakademi-iapscsbe.tumblr.com
İletişim: atolye.iapscsbe@gmail.com

Etiketler

Bir yanıt yazın