Bitmeyen Sınırlar: Barınak, Kamp, Şehir ve Devlet – 1

Studio X, 17-27 Ağustos tarihleri arasında "Bitmeyen Sınırlar: Barınak, Kamp, Şehir ve Devlet" başlıklı mültecilikle ilgili atölyeler dizisi başlatıyor. İlk konuşmacı 17 Ağustos'ta Bertan Tokuzlu.

Birleşmiş Milletler bu yıl dünyadaki toplam mülteci sayısının 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en yüksek sayıya ulaştığını duyurdu. Peki biz bu konuyu daha ne kadar görmezden gelebiliriz? Bu zorlu soruya karşılık, İstanbul ve Amman’da yürütülecek kapsamlı bir atölyeler dizisi Ağustos ayında başlıyor: Bitmeyen Sınırlar: Barınak, Kamp, Şehir ve Devlet.

Atölyeler sürecinde, Ürdün ve Türkiye’deki zorunlu göç mekanları her yönüyle ele alınacak. 17-27 Ağustos tarihleri arasında Studio-X’te gerçekleşecek olan atölyelerin sonuçları, 20 Şubat 2015’te “Barışın Mimarisi: Mülteci” sergisi kapsamında yine Studio-X’te sergilenmeye başlayacak. Kamp ya da şehirde mülteci yerleşim alanları planlanabilir mi, planlanmalı mı? Bir yandan mültecilerle ilgili yeni ulusal ve uluslararası politikalar, kent ve kamplarla ilgili planlama yöntemleri ve tasarım yaklaşımları geliştirilirken, ulus devlet ve vatandaşlık kavramının değişen tanımları da bunun yanında gelişen ve önemi giderek artan bir tartışma konusu. Bitmeyen Sınırlar atölye çalışmaları, mülteci yerleşim alanlarını tarihsel ve bugünkü durumları açısından analiz etmek ve anlamak açısından çok önemli bir fırsat.

Bertan Tokuzlu’nun “Türkiye’nin Mülteci Yasaları” başlıklı konuşmasını 17 Ağustos saat 15:00’da dinleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın