Sinopale 5

Sinopale 5 ”Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem” ana başlığı altında 12 Temmuz - 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Sinop, Türkiye’de gerçekleşecek.

Sinopale’nin düzenleyicisi olarak bienali uzun vadeli, sürdürülebilir mikro-politik ve özgürlükçü çabalara dayandıran Avrupa Kültür Derneği bir uluslararası küratörler ekibi ile işbirliği içinde sanatçıların seçimi ve program oluşturma, öğretici ve işlevsel bir kolektif yaklaşım benimseyerek sergiye, etkinliklere ve mantıksal yoldan çözüm bulan yönlendirmelerine yerel bağlamla kültürler arası değiş tokuşun bir formatını üretmekten sorumludur.

Sinopale olaya dayalı, süreç ve mekan odaklı bir bienaldir. Sinopale’nin yeni üretim, deneyim ve sanat alanı ile günlük yaşam arasındaki dolaşım modellerini doğuran sanat pratiklerini teşvik eden, yerellik ve konumundan ilham alan deneysel karakterini vurgulamak önemlidir. Sinopale farklı formatlarda pek çok etkinliği içermektedir. Alternatif mekanların yanı sıra, bienalin ana sergisi eski hapishanede yer alacak. Eş zamanlı olarak, sergiyle aralarında bir hiyerarşi olmaksızın, tüm Sinop şehri kısa süreli performansa dayalı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ayrıca bir açık hava film gösterimleri programı, Sinopale Yaz Akademisi Eğitsel Programları, Sinopale Çocuk ve Gençlik atölyeleri geniş bir izleyici kitlesine ve topluluklara açık olacak.

Küratörler: T. Melih Görgün, Dimitrina Sevova, Emre Zeytinoğlu, Aslı Çetinkaya, Işın Önol, Elke Falat

Bienalin bu seneki programına buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın