Ekolojik Mimari ve Doğal Yapılar Atölyesi 2014

Bayramiç Yeniköy'ün Ekolojik Mimari ve Doğal Yapılar Atölyesi 5-26 Temmuz arasında gerçekleşecek. 3 hafta sürecek olan atölyeye haftalık olarak ya da tamamına katılabilirsiniz.

Atölye Programı:

1. Hafta: 5-10 Temmuz

Ekolojik mimarlık, permakültür ve yerleşkeler ile ilgili teorik programda daha iyi bir dünyanın inşası için farklı olasılıklar üzerinde konuşulacak. Teorinin yanında bazı ekolojik yapım tekniklerini göstermek için, saman balyası duvar, kerpiç, cob yapımı gibi saha çalışmaları yapılacak. Ayrıca yabancı örnekler hakkında konuşulacak, katılımcılar kendi projelerini paylaşacaklar ve onların tasarım fikirleri üzerinde konuşulacak. Aynı zamanda, geçen sene olduğu gibi, katılımcılarla birlikte Yeniköy için bir yapı tasarlanıp üzerinde ilk çalışmaları gerçekleştirilecek.

2. Hafta: 11-18 Temmuz

Saman balyası ile yapım teknikleri üzerinde çalışılacak. Ayrıca, temel sıva yapım teknikleri gösterilecek. Ekolojik yapılar ve malzemeler üzerine anlatımlar olacak. Saman balyasının dünyada uygulanan farklı teknikleri ve tipleri üzerine dersler görecek ama çoğunlukla sahada -pratik ağırlıklı- çalışılacak. Amaç, bu hafta sonuna kadar yapının tüm duvarlarını bitirebilmek.

3. Hafta: 19-26 Temmuz

Farklı sıva teknikleri ve dekorasyon yöntemleri, toprak sıva, kireç sıva ve farklı cob teknikleri üzerinde çalışılacak. Böylelikle yapının dış cephe sıvası bitmiş olacak ve mümkün olduğunca kısa sürede kullanıma uygun hale gelmesine çalışılacak. Farklı ihtiyaçlara göre farklı sıva tekniklerini denenecek. İkinci haftada olduğu gibi, ekolojik mimarlık üzerine çeşitli anlatımlar ve dersler olacak. Ayrıca 1 gün saman balyası tekniğine ayrılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın