VitrA ile Venedik Mimarlık Bienali’ne Doğru

Mimar Arman Akdoğan'ın moderatörlüğünde yapılacak panelde, konuşmacı olarak Burak Altınışık, Cem Sorguç, Han Tümertekin ve Ömer Selçuk Baz yer alacak.

“VitrA ile Venedik Mimarlık Bienali’ne Doğru” başlıklı etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecek panelde; “Venedik Mimarlık Bienali nedir, nasıl doğmuştur ve kent ile doğrudan ilişkisi bağlamında getirdikleri nelerdir?”, “Bienal mimarlığı nedir ve Bienal sergilerindeki ürünlerin çıkış noktaları nelerdir?”, “Üretim sürecinde sergiler için belirlenen ana temaların etkisi nasıldır, bu bağlamda Rem Koolhaas’ın Venedik Mimarlık Bienali için belirlediği Fundamentals Absorbing Modernity: 1914-2014 temasının önerdiği kavramlar nelerdir?”, “Venedik Mimarlık Bienali’ne Türkiye’nin katılımı ve oradaki bilgi/üretim alışverişinin; bu coğrafyada üretilen mimari teori ve kültüre sağlayacaklarıyla ilgili öngörüler neler olabilir?” gibi konular ele alınacak.

Venedik Mimarlık Bienali 2014

Bu yıl 14.sü düzenlenecek Venedik Mimarlık Bienali sergisinin küratörlüğünü, Mimar Rem Koolhaas üstleniyor. Bienalin kült mekânları Giardini ve Arsenale’nin yanı sıra, Venedik’in çeşitli noktalarına yayılacak sergi, 7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye bu yıl Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) katkılarıyla kalıcı bir sergileme mekânıyla katılıyor. Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü Mimar Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü Pelin Derviş yapıyor. Prof. Dr. Arzu Erdem, Prof. Dr. Murat Güvenç, Prof. Dr. Süha Özkan ve Prof. Dr. Uğur Tanyeli gibi mimarlık tarihi üzerine çalışan akademisyenlerden oluşan Bilim Kurulu ise çalışmalara destek veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın