2017 Betonart Mimarlık Yaz Okulu Başlıyor

16. Betonart Mimarlık Yaz Okulu, "Bir şans daha ver!" temasıyla, 20-29 Temmuz tarihleri arasında Bursa'da, Bursa Çimento ve Bursa Beton'un katkıları ile Bursa Çimento'nun ev sahipliğinde yapılacak.

Küratörlüğünü PAB Mimari Tasarım’dan Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın, moderatörlüğünü H. Furkan Balcı, Demet Mutman, Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen, Cemal Çobanoğlu ve Onaranlar Kulübü’nün yapacağı Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun bu yılki teması, “Bir şans daha ver!”.

Bu atölye çalışmasının hedefi betonun kolay şekil alma, akışkanlık, dayanıklılık, farklı malzemelerle bir araya gelebilme, farklı doku ve renklerle çeşitlenebilme gibi özelliklerinden faydalanarak sahip olduğumuz ürünlere bir şans daha vermek, betonu tamamlayıcı ya da iyileştirici bir malzeme olarak kullanarak atık eşyalarımızı tamir etmek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim-tüketim ilişkilerini tekrar sorgulamak.

Türkiye’nin çeşitli okullarından 3.sınıfı bitirmiş mimarlık öğrencilerinin katılacağı yaz okulunda, atık eşyaları tamir ederek ya da ileriye dönüşüm anlayışıyla yenileyerek üretim- tüketim ilişkileri sorgulanacak. 15 yıldır farklı bir kentlerde farklı temalarla gerçekleşen Yaz Okulu’nun 16.sına katılmak için 20 Mayıs’a kadar betonart.com.tr’den başvuru yapılabilir.

Son başvuru tarihi : 20 Mayıs saat 17:00’a kadar.

Etiketler

Bir yanıt yazın