Bahar Atölyeleri: İşbirliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin her sene Nisan ayında gerçekleştirdiği Bahar Atölyeleri / Vernal Workshops dizisinin üçüncüsü 19-23 Nisan tarihleri arasında!

İlki 2012 yılında düzenlenen bu etkinlikler dizisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra yurt içindeki tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerine de açık olacak ve 19-23 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Her sene belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan atölye çalışmaları, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine mimarlık, tasarım ve sanat dünyasında pratik yapmakta olan kişilerin tasarım konusuna yaklaşımlarını gözlemleme; atölye yürütücülerinin o senenin konusu çerçevesinde düzenleyecekleri tartışmalara katılma; ve karma gruplar halinde profesyonel mimar, tasarımcı ve sanatçılarla kavramsal projeler geliştirme fırsatını sağlayacak.

Her sene Bahar Atölyeleri kapsamında mimarlık, sanat ve tasarım disiplinlerinden seçkin profesyoneller ile düşünür ve akademisyenleri konuk eden İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bu yıldan itibaren müzik, resim, sahne ve performans sanatları gibi alanlardan da katılımcıları bünyesine dahil etmeyi amaçlamaktadır. Bu yaklaşım doğrultusunda, bu seneki atölyelerin konusu, İşbirliği / Collaboration olarak belirlendi. Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 120 öğrencinin katılması beklenen Bahar Atölyeleri / Vernal Workshops 2014 kapsamında altı farklı atölye yürütülecek:

  • Design for Civic Engagement: Justin McGuirk, Can Altay, Özgür Atlagan, Gözde Şarlak
  • U-Topic Time: Sophie Warren & Jonathan Mosley, Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen
  • Vernal Kitchen: Peter Tagiuri (RISD), Ali Onat Türker, Onur Ceritoğlu, Aslı Aydın
  • Bostanity: Claudia Taborda [QUT], Aslıhan Demirtaş, Elif Erdoğan
  • Inertia: Leslie Hirst (RISD), Benay Gürsoy, Didem Yavuz Velipaşaoğlu
  • Timber Translations: The Monument & the Dwelling: Matthew Howland & David Grandorge (AA), Sinan Logie, Esra Gökçen Akdağ

Bahar Atölyeleri’nin bitiminde üretilecek ürün, proje ve tasarımların Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde sergilenmesi ve bir kitap olarak basılması planlanıyor. Bahar Atölyeleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından organize ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın