Dr. David Gerber Konferans ve Çalıştayı

Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Aralık ayında, Southern California Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Dr. David Jason Gerber'in konferans ve çalıştayına ev sahipliği yapacak.

Konfereans Başlığı

Tasarım Temsili | Biçimi Bilgilendirmek: Mimarlık ve Tasarım Araştırması

Çalıştay Başlığı

Tasarım Temsili | Bilgilendirilmiş Yüzey Tektoniği

Çalıştay Konusu

Acaba mimari yüzey, yüzey topolojisi ve çok etmenli sistemlerin bütünleştirilmesiyle, akıllı bir tektonik ve geometrik karmaşıklık kullanılarak biçimlendirilebilir mi? Acaba mimari yüzeyi estetik hırslardan arınarak, aşağıdan yukarı yöntemle toplu hareket eden akıllı etmenler ile yukarıdan aşağı yöntemle oluşturulan biçimin uyumla birleşimiyle tasarlamak olanaklı mıdır? Son olarak ‘birleştirici etki ve sanal zeka, fiziksel olarak üretilebilir mi’ sorusu bulunmaktadır. Bu süreç, özel bir iş akışı izlenerek, yüzeyden etmen sürüsüne hızlı prototipleme kullanarak gerçekleştirilecektir.

Biyografi

Dr. David Jason Gerber Southern California Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Aynı zamanda Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nde düzenli olarak ders vermektedir. Birçok ülkede ve üniversitede mimarlık, sayısal uygulama ve tasarım teknolojisi alanlarında dersler ve konferanslar vermiştir. Profesyonel olarak ABD, Avrupa, Hindistan ve Asya’da çalışmıştır. Çalıştığı ofisler arasında Londra’da Zaha Hadid Mimarlık, Los Angeles’de Gehry Teknolojileri, Massachusetts’de Moshe Safdie Mimarlık ve Kaliforniya’da Steinberg Grubu bulunmaktadır. Dr. Gerber global sayısal uygulamalar; yapı enformasyonu modellemesi; benzetim; tasarım hesaplaması ve teknoloji bütünleştirilmesi alanlarında mimarlık, mühendislik ve inşaat firmalarında gruplar yönetmiş, Gehry Teknolojileri’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Dr. Gerber’in araştırma alanları mimari tasarım, hesaplama ve yenileşimci sistemler için araç, yöntem ve kuramların geliştirilmesidir.
David Gerber mimarlık alanındaki lisans derecesini California Berkeley Üniversitesi’nden (1996), yüksek lisans derecesi olan ilk profesyonel derecesini Architectural Association Londra Tasarım Araştırma Laboratuvarı’ndan (2000), ikinci profesyonel derecesini (2003) ve doktora derecesini ise Harvard Üniversitesi’nden (2007) almıştır (www.djgerber.com).

Çalıştay: 23-24 Aralık 2013
Konferans: 25 Aralık 2013 (1.30, SELI Binası-Konferans Salonu: 122)
Sergi: 27 Aralık 2013, Ocak 2014
Yer: Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü

Çalıştay Katılım Ücreti*: 100 $, katılımcı
Çalıştay Son Başvuru Tarihi: 2 Aralık 2013

Koordinatör: Yrd. Doç. Dr. Sevil Yazıcı
İletişim: sevil.yazici@ozyegin.edu.tr

* Ücrete, çalıştay ve konferansa katılımın yanında, sayısal modelin 3 boyutlu yazıcıdan çıktısının alınması dahildir. Tüm katılımcılara çalıştayın başarı ile tamamlanmasının sonunda Katılım Sertifikası verilecektir. Katılımcıların çalıştay için kendi dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri istenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın