Genç Türk Mimarları ve Eğitim Yapıları Üzerine Radikal Görüşler

"Genç Türk Mimarları ve Eğitim Yapıları Üzerine Radikal Görüşler" adlı söyleşi 25 Haziran Salı sünü saat 13.30'da Tepe Prime m1886 Galeri'de gerçekleşecek.

T.C Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde yeni eğitim kampüsleri için geniş katılımlı bir seri yarışma düzenledi. Bu yarışma sadece proje elde etmekten ziyade yeni bölgesel lise kampüsleri için mimarların da fikirlerini almayı hedefliyordu. Bu ölçekte bir lise kampüsünün nasıl olması gerektiği üzerine fikirler geliştirildi. Birçok mimar farklı uzmanlık alanlarından danışmanlarla da çalışarak bu konuda kendi yaklaşımlarını ortaya koydu. İlk iki etap için sonuçların açıklanmasıyla birlikte birçok proje mimarlık ortamıyla paylaşıldı ancak tartışmalar genellikle sonuç ürün üzerinden yürütüldü.

Sürecin sonuçtan daha değerli olduğu böyle bir yarışmada Creative Initiative yarışmaya katılan genç mimarların süreç içinde yaşadıklarını, düşündüklerini aktarmaları için bir söyleşi düzenliyor. Süreç boyunca ortaya konan fikirler ve bunların sonuç ürüne ne ölçüde şekil verdiğinin de tartışılacağı söyleşide, mimarların ulaşmak istedikleri hedefe ne kadar yaklaştıkları sorgulanıyor.

Creative Initiative tarafından düzenlenen “Genç Türk Mimarları ve Eğitim Yapıları Üzerine Radikal Görüşler” adlı söyleşi, 25 Haziran salı sünü saat 13.30’da Tepe Prime m1886 Galeri’de gerçekleştirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın