Bahar Atölyeleri / Vernal Workshops 2013

Etkinlik, 20-25 Nisan 2013 tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, her sene Nisan ayında gerçekleşen, yurtiçi ve yurtdışından davet edilen mimar, tasarımcı, sanatçı ve kuramcıların, fakülte içerisinden ortaklarla birlikte yürüttükleri Bahar Atölyeleri / Vernal Workshops dizisinin ikincisini organize ediyor.

İlki geçtiğimiz sene düzenlenen bu etkinlikler dizisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra yurtiçindeki tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerine de açık olacak ve 20-25 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Her sene belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan atölye çalışmaları, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine mimarlık, tasarım ve sanat dünyasında pratik yapmakta olan kişilerin tasarım konusuna yaklaşımlarını gözlemleme; katılan kuramcıların o senenin konusu çerçevesinde düzenleyecekleri tartışmalara katılma; ve karma gruplar halinde profesyonel mimar, tasarımcı ve sanatçılarla kavramsal projeler geliştirme fırsatını sağlayacak.

Her sene Bahar Atölyeleri kapsamında mimarlık, iç mimarlık ve endüstri tasarımı gibi alanlardan seçkin profesyoneller ile kuramcı ve edebiyatçıları konuk eden İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, önümüzdeki yıllarda müzik, resim, sahne ve performans sanatları gibi alanlardan da sanatçıları bünyesine dahil etmeyi amaçlamaktadır.

Bu yaklaşım doğrultusunda, bu seneki atölyelerin konusu, Aşinalık / Familiarity olarak belirlendi. Çeşitli üniversitelerden 75 öğrencinin katılması beklenen Bahar Atölyeleri / Vernal Workshops 2013 kapsamında beş farklı atölye yürütülecek:

Design Academy Eindhoven & Made in Şişhane (Nicoline Dorsman [NL], Peter Van Casteren[NL] ile Aslı Kıyak İngin[TR]);
Welsh School of Architecture // Studio AmitaVikrant (Vikrant Tike [UK] ile Nilüfer Kocabaş [TR]);
Green Geometries Laboratory (Jaume Verdeguer, Melike Altınışık ve Deniz Manisalı Leba);
The Home Project (Albio Nascimento ve Kathi Sterzig);
Augmented Structures (Refik Anadol ve Alper Derinboğaz)

Bahar Atölyeleri’nin bitiminde üretilecek ürün, proje ve tasarımların İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde sergilenmesi ve bir kitap olarak basılması planlanmaktadır.

İlgilenenler, duyuru ve gelişmeleri vernal.bilgi.edu.tr adresinden takip edebilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın