‘den Önce Mimarlık Öğrenci Yarışmaları Paneli ve Sergisi

Panel, 3 Nisan Çarşamba günü 14:00'te İstanbul Kültür Üniversitesi (Ataköy Yerleşkesi) Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Yarışmaların güzel sanatlarda kariyer yapmak isteyenler için önemli bir işlevi vardır. Tarihsel süreçte resim, müzik, heykel ve mimarlık gibi bireysel yeteneklerle ilgili olan mesleklerde sanatçının kendi sanatsal ortamında konumunun belirlenmesi bağlamında ulusal ve uluslararası boyutlarda yarışmaların düzenlenmiş olduğu görülmektedir. Öyle ki birçok tanınmış sanatçının mesleki kariyerinin bir yarışma ve sonrasında başladığı bilinmektedir.

Bir mekan yaratma sanatı olarak mimarlıkta da yarışmaların güçlü bir tarihsel geçmişi vardır. Özellikle mesleğin başlangıç yıllarında olan mimarların genellikle yarışmalar aracılığıyla tanınmış oldukları ve mesleki kariyerlerini bir yarışmayla elde ettikleri bilinmektedir. Kaldı ki yarışmaların söylem ve eylem açısından sağladığı yaratıcı düşünce ve özgürlük ortamı, mimari akımların oluşmasının yanı sıra genç mimarlara sağladığı fırsatlar nedeniyle mimarlık ortamında özel bir yere de sahiptir.

İşte İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde 2012-2013 Bahar Yarıyılı ‘Mimarlık Konuşmaları’ kapsamında, bu konu mimarlık eğitimi süresince açılan öğrenci yarışmaları üzeriden tartışılarak, yarışma ve sonuçlarının mimari kariyer için işlevinin ne olduğunun irdelenmesi amaçlanmaktadır. Moderatörlüğünü Prof.Dr. Ayhan Usta’nın yapacağı panelde konuşmacı olarak kendi öğrencilik dönemlerinde yarışmalara katılmış ve derece kazanmış mimarlardan Ömer Selçuk Baz, Hakan Demirel, Eylem Erdinç, Dicle Hökenek, Sait Ali Köknar ve Kadir Uyanık yer alacaktır.

3 Nisan Çarşamba günü 14:00’te İstanbul Kültür Üniversitesi (Ataköy Yerleşkesi) Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan Panel’le birlikte, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı işbirliğiyle, Serra Ana Sponsorluğu’nda Archiprix 2012 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması Ödülleri Sergisi’nin açılışı yapılacak, bu sergi 30 Nisan Çarşamba gününe kadar İstanbul Kültür Üniversitesi’nde izlenebilecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın