7. Contemporary İstanbul

Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 22-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

”Contemporary İstanbul”, dünyanın en önemli uluslararası sanat galerilerini, koleksiyonerleri ve sanatseverleri yedinci kez İstanbul’da bir araya getirecek.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek fuara, 55’i yurt dışı, 45’i yurt içinden olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılacak.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding’in üstlendiği fuarda, dünyanın en önemli galerilerinden biri olarak kabul edilen ”Marlborough Gallery” de yer alacak.

Londra’da 1946 yılında kurulan ”Marlborough Gallery”, 1963’te New York’ta ilk sanat galerisini açtı. 49 yıllık çağdaş sanat galerisi, modernden çağdaş sanata uzanan bir çerçevede Magdalena Abakanowicz, Fernando Botero, Claudio Bravo, Richard Estes, Red Grooms, Tom Otterness, Arnaldo Pomodoro, Manolo Valdes, Zao Wou-Ki, Frank Auerbach, Paula Rego ve Antonio Lopez Garcia gibi dünyanın en önemli sanatçılarını temsil ediyor.

”Marlborough Gallery”nin yanı sıra dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan ”Haunch of Venison”, ”Opera Gallery”, ”Galerie Michael Schultz”, ”MaM-Mario Mauroner Contemporary Art” diğer katılımcı galeriler arasında yer alacak.

Birçok önemli çağdaş sanat eseri ve sanatçının ilk defa izleneceği ”Contemporary İstanbul”da ”CI Dialogues” konferans serisi ve ”Video Cube” video seçkisinin yanı sıra özel davetler, açılış ve kapanış partileri gibi yan etkinlikler de sanatseverlere eş zamanlı olarak sunulacak. ”CI Dialogues” konferans serisi ile çağdaş sanatın bugünü ve yarını tartışılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın