Kayıt Giriş
 ya da  Twitter ile Giriş Yap  ile bağlan
Isiklar Tugla
TÜM ETİKETLER
KİŞİ
KURUM
YARIŞMA
MİMARLIK OKULU
ÇEVRE
MİMARLIK OFİSİ
ÜRÜN
FUAR
GELİŞTİRİCİ
MALZEME ŞİRKETİ
KENTSEL DÖNÜŞÜM
PROJE
BÜYÜK PROJELER
BÜYÜK ETKİNLİKLER
STK
YER
ARKİPARC
ARKİTERA ÖDÜLLERİ
ARKİTERA
ARKİV
RAF
ArkiPARC

Ayazma Kentsel Dönüşüm Projesi


Ayazma, 13.06.2004 tarihinde İ.B.B, Küçükçekmece Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan protokolle Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlenmiştir. Belirlenen sınır içinde kalan alan 127,5 ha.’dır.

Hoşdere ve Ayazma'ya uydukent geliyor İstanbul'un en büyük parkı yapılacak

Emlak Konut GYO, uydukentler oluşturma hedefi dahilinde İstanbul Zekeriyaköy'ün ardından Hoşdere ve Ayazma'da da ihaleye çıktı.

Ayazma kuraları çekildi

TOKİ’nin yürüttüğü Ayazma Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 300 konut sahiplerine teslim edildi.

Koruma(ma) Kurulu'na beraat!

Tuzla'da, üzerinde yüzlerce yıllık tescilli ağaçların bulunduğu Bizanslılardan kalma tarihi Ayazma'ya 'Belediye Nikah Salonu' yapılması iznini veren 5 no'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyelerinin yargılandığı dava sonuçlandı.

Mekan mı Kültürden Çıkar Yoksa Kültür mü Mekandan?

2001'den beri her 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Kültür Araştırmaları Sempozyumu'nun 6.sı, "Mekan ve Kültür" teması ile Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kültür Araştırmaları Derneği ortaklığında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde düzenlendi.

Zorla tahliyeler vakti

BM-Habitat Zorla Tahliyeler Uzmanlar Grubu'nun 2009 tarihli İstanbul Raporu'na göre, İstanbul'da en az beş milyon kişi zorla tahliye tehdidi altında.