Mustafa Sürmeli'nin Gazete Kadıköy'deki "Söğütlüçeşme'de Modern Değişim" başlıklı haberi Söğütlüçeşme Camisi ve çevresi için hazırlanan projeyi anlatıyor.
Haydarpaşa Garı, Kadıköy Meydanı ve Harem otogarının bulunduğu bölgenin korunmasını amaçlayan ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bazı düzeltmelerle onayladığı "1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı", kabul edildi.
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kentsel dönüşüm bölgesi seçilmesiyle imarı arttırılan Fikirtepe’de ilk defa bir proje için yüzde 100 anlaşma sağlandı.
Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan haberde 17 Ağustos 1999’daki depremin ardından Kadıköy Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Beton ve Zemin Laboratuvarı'nın, bugüne kadar bin 372 binada analiz ve ölçüm yaptığı belirtiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehre kazandırdığı yeni meydanlarla, kente modern bir çehre kazandırıyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan çalışmaların tamamlanması sonrası yayalaştırılan Çağlayan Meydanı’nın ardından Kadıköy Meydanı da yayalaştırılıyor.
İTO'nun yayınladığı bir araştırmaya göre İstanbul'da yaşam kalitesi sıralamasında ilk sırayı Kadıköy alıyor. Yaşadıkları ilçeden en çok memnun olanlar Adalar'da, en stresliler ise Esenler'de yaşıyor.
Sahibinden.com tarafından 2011 ikinci çeyreğine ilişkin hazırlanan sahibindex verilerine göre Kartal, Şişli ve Ataşehir'de kiralar, Sarıyer, Üsküdar ve Kadıköy'de satılık emlak fiyatları artıyor.