Fukuşima'nın Futaba ilçesinde yer alan nükleer santraldir. Fukuşima Nükleer Santrali, Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO) tarafından inşa edilen ve tamamen çalıştırılan ilk nükleer santraldir.
Greenpeace Başkanı Kumi Naidoo, İstanbul ziyaretinde Milliyet'e özel röportaj verdi. Fukuşima'nın birinci yıldönümünde hem nükleer santralin tehlikelerini, hem de Türkiye'de planlanan santralleri konuştuk
Japonya Başbakanı Yoşihiko Noda, Mart ayındaki büyük depremden sonra oluşan tsunaminin vurduğu Fukuşima Daiçi nükleer santralinde soğutma çalışmasının tamamlandığını, önemli boyutta nükleer sızıntının ise artık devam etmediğini bildirdi.
Deprem ve ardından oluşan tsunaminin yaklaşık 8 ay önce nükleer felakete yol açtığı Japonya'nın Fukuşima santralinin 2 numaralı reaktöründe nükleer fisyon olduğuna dair belirtiler görüldü.
Zaman'ın haberine göre, Japonya'da mart ayında meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunamiden zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nin güvenli bir şekilde faaliyetlerini durdurması için en az 30 yıla ihtiyaç var.
Tokyo'da onbinlerce protestocunun hükümetin nükleer enerjiden vazgeçmesi için düzenlediği gösteride, katılımcıların "Sayonara nükleer enerji!" (Nükleer enerji elveda!) sloganları attığı belirtildi.
Japonya hükümeti, deprem ve tsunami felaketlerinin ardından Tepco nükleer santralında meydana gelen sızıntıyı temizlemek için 2.87 milyar dolar harcayacak.
Japonya'daki şiddetli depremden sonra etrafa radyasyon yaymaya başlayan Fukuşima nükleer santrali ile ilgili olarak, borularda ve soğutma sisteminde sorunlar olduğunun felaketten yıllar önce bilindiği belirtildi.
Japonya'da Mart ayında yaşanan deprem ve tsunamide zarar gören Fukushima nükleer santralinin sahibi Tepco firması, 7,4 milyar dolarlık (572 milyar yen) zarara uğradığını açıkladı.
Yerel yetkililer Kiyoko Okoşi'ye faciaya sahne olan Fukuşima nükleer santralinin 30 km kadar uzağında olan köyünün radyasyondan etkilenmediğine dair güvence verdiler.
Japonya'daki deprem ve tsunami felaketi sonrası yaşanan nükleer santral kazasının ardından nükleer santrallere sınırlama getiren Avrupa ülkelerine İngiltere de katıldı.