Roche Maslak

Roche’un kurumsal yaklaşımı doğrultusunda, tasarımda logoya direkt gönderme yapan öğelerden uzak durularak, logoyu sadece anımsatacak ipuçlarına yer verildi.

Maslak’ta bulunan Roche ofisinin tasarımında Roche’un kurumsal verileri ve yeniden yapılanma kriterleri birlikte değerlendirilerek proje sonuçlandırıldı. Roche’un kurumsal yaklaşımı doğrultusunda, logo temelli bir çağrışım yapılmaması kararı, logoya direkt gönderme yapan öğelerden uzak durularak, logoyu sadece anımsatacak ipuçlarının tasarımda yer verilmesinde etkin oldu. Birden fazla tekrarı olan kat hollerinde logoya atıfta bulunan form ve renklerle kaplanmış ayna yüzeyler, hekzagonun ilk ipuçları olarak göze çarparken, giriş koridorlarında ise mavi renkli aynalar kullanılarak, hekzagonun kendisini tamamlaması sağlanmış.

Aynı şekilde konferans salonu ve fuayesinde gerek konferans salonunun dış kabuğunda gerekse aydınlatmalardaki düzenlemelerde yine hekzagona göndermeler yapılmış.

Mekanın en küçük elemanının bir bütünü oluşturacak bir yaklaşımla tasarlanması ana prensibinden yola çıkarak, cam kapı üzerindeki kulplar yine her iki taraflı birbirini tamamlayarak, hekzagona referans oluşturmuş.

Tüm bu yaklaşımın, aslında, organik kimya formüllerinin getirdiği bir çıkış noktası ile bağlantısı bulunmakta. Malzeme olarak ise, mavi renkli ayna, masif tik kaplama, konferans salonu ve fuayesinde heraklit gibi ürünler tercih edilmiş.

Ofis iç mekanı, fonksiyonu merkeze koyan bir şekilde tasarlanarak, gerekli çalışan sayısının mevcut alana yerleştirilmesi için tasarlanan çalışma birimleri, tüm modern çalışma ortamlarının vazgeçilmezi olan, verimi arttıran ve stresi en aza indirgeyen dinlenme bölümleri, toplantı odaları ve konferans salonu karakteristik proje bileşenleri olarak tasarlanmış. Tasarımın bu çoklu bileşeni aydınlatmadaki dağınık konsept uzantısı ile bir bütün olarak uygulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın