MEF FADA Hangar Stüdyosu

FADA Hangar, Maslak’ta yer alan MEF Üniversitesi binası içerisinde yer alan, MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin 24 saat kullanımı için tasarlanan stüdyo ve ilişkili mekanların yeniden düzenlendiği bir iç mekan projesidir.

Mevcut kültür ve iş kompleksi Uniq’in giriş katı kotunda yer alan doğal ışık almayan mekanlar hem bir iç bahçe ile doğal ışık alır hale getirilmiş hem de farklı kullanımları olan mekanlar ile üniversite yapısına bağlanmıştır. Bağlantıyı sağlamak üzere tüm üniversitenin ortak kullanımına hizmet edecek bir açık amfi ve geniş boşluklar düşünülmüştür. Bu boşluklara açılan ayrıca 2 derslik, 1 çok amaçlı salon ve konferans salonu da bulunmaktadır.

FADA Hangar fakültenin tüm öğrencilerinin aynı anda stüdyo yapabilmelerini sağlar. Hangar’ın tasarımı ile ekip farklı kullanım biçimlerine ve değişime imkan tanıyabilmeyi hedeflemiştir.  Her bir grubun akslar arasında yer alan asma katlara ve asma katlar ile bölücüler arasındaki boşluklara yerleşmesi düşünülmüştür. Asma katlar stüdyonun ortasındaki iç bahçeye doğru konsollar ile uzanır. İç bahçe ile asma katlar arasında kalan boşluklar her an başka yeni bir işlev yüklenmeye hazırdır; sergiler, workshoplar, toplantılar için kullanılır. Bu boş alanlardan birinin ucunda ise açık bir amfi bulunur.

İç bahçenin bir ucunda açık bir sunum alanı düşünülmüştür. Bu alan stüdyonun tam ortasında herkesin kolayca dahil olabileceği bir konumdadır.

Hangar’ın bir kenarı boyunca uzanan koridor boyunca çeşitli fonksiyonlar ile FADA ahşap atölyesi, FADA Lab, kitchenette, teknik hacimler gibi stüdyo destek mekanları bulunur. Hangar’ın içerisinde ayrıca yüksek lisans stüdyosu olarak düşünülmüş kapalı bir bölüm de bulunmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın