Ytong Stand Tasarım Yarışması’nın Soru ve Cevapları Yayınlandı!

Ytong Stand Tasarım Yarışması soruları, aşağıdaki gibi yanıtlandı:

Ytong Stant Tasarım Yarışması soruları, aşağıdaki gibi yanıtlanmıştır.

1. Yarışma ekibinde “mimar” haricinde “grafik tasarımcı” da bulunabilir mi?
Şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi yarışma, tüm mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır. Bu disiplinlerin dışındaki disiplinlerden mezun kişiler, ekipte yardımcı ya da danışman olarak yer alabilir.

2. Fuar alanı çoğunlukla kimler tarafından kullanılmaktadır? (yaş, cinsiyet, eğitim vb.)Her yaş grubundan erkek ağırlıklı olarak; mimar, mühendis, müteahhit, öğrenci, usta ve kalfa yoğunlukludur.

3. Yarışmaya katılım için ön kayıt gerekli midir?
Ön kayıt yoktur. Yarışma şartnamesinin 13. maddesinde teslim ile ilgili bilgiler mevcuttur.

4. Ytong ürünlerini konstrüktif şekilde kullanarak mekan içinde asma kat oluşturulabilir mi? Şartnamedeki max 7 m sınırı tüm katların toplamının sınırı mıdır?
Asma kat oluşturulabilir, ancak 7 m sınırı tüm katların toplam sınırıdır. 7 metre sınırı içinde kalmak şartı ile asma veya tam kat yapılabilir.

5. Etkileşimli sergi bölümünün içeriği yarışmacılara mı bırakılmıştır?
Etkileşimli sergi bölümünün içeriği yarışmacıya bırakılmıştır.

6. Komşu stant taraflarına bakan cephelerde, üst kotlarda (üst katlarda) stant alanından taşmak mümkün müdür, mümkün ise sınırları nelerdir?
Stant alanının dışına taşmak, fuara katılım kurallarından dolayı yasaktır.

7. İki stant arasındaki 2,5 m geçiş alanını da içine alan bir şey tasarlayabilir miyiz? Yani iki stantı birbirine üstten bağlayan elemanlar kullanarak, geçiş kapısı gibi mesela?
İki stant alanı, koridordaki sirkülasyonu engellememek kaydı ile üstten bağlanabilir.

8. İki stant arasındaki geçiş yolundaki halı stantla aynı kotta olması için rampayla yükseltilebilir mi?
İki stant arasındaki geçiş yolu yükseltilemez.

9. İki stant üstten birleştirilirken üstte oturma katı iki stant arasında geçişi engellemeyecek şekilde yapılabilir mi?
İki stant alanı, koridordaki sirkülasyonu engellememek kaydı ile üstten bağlanabilir.

10. Tasarladığımız sonuç üründe Ytong malzemelerinden önermiş olmamız gerekiyor mu?
Yarışma Şartnamesi’nin 7. maddesinde konu ile ilgili gerekli açıklamalar mevcuttur. Ürün bilgilerine www.ytong.com.tr adresinden ulaşılabilir.

11. Katılım formu proje teslimi sırasında kimlik zarfı içerisinde mi verilecek yoksa daha önceden bir başvuru gerekiyor mu?
Katılım formu proje teslimi sırasında verilecektir. Konu ile ilgili açıklamalar Yarışma Şartnamesi’nin 9. maddesinde mevcuttur.

12. Stant yapımında kullanılacak malzeme konusunda bir kısıtlama var mı?
Malzeme kullanımı konusunda kısıtlama yoktur.

13. Yarışmanıza katılmak isteyen bir endüstriyel tasarımcıyım. Şartnamenizde öğrenci olmayanların ”meslek odalarına” kayıtlı olması şartı arandığını gördüm. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK)’na üye olmak, yarışmaya katılım için yeterli midir?
Yarışmaya katılım için şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi, katılımcıların kendi meslek odalarına üye olmaları gerekmektedir. ETMK, TMMOB’ye bağlı meslek odalarından birisi değildir, dernek olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TMMOB İKK Meslek Odaları Tanıtım Rehberi’nde de belirtildiği üzere, Mimarlar Odası’na mimarlar ve mimarlık fakültelerine bağlı endüstri ürünleri tasarımı bölümü mezunları kayıt yaptırabilirler.

14. Fuar alanı yerleşim planında görülen stant platformlarının şu an ki haliyle mevcut bir yüksekliği var mı?
Stant alanı fuar zemini ile aynı kottadır.

15. Stant tasarımında, nasıl bir taşıyıcı sistem kullanmamız beklenmektedir?
Taşıyıcı sistem seçimi yarışmacıya bırakılmıştır.

16. Kullanacağımız strüktür zemine sabitlenebilen bir sistem olabilir mi?
Strüktür zemine sabitlenmeyecektir.

17. Fuar alanının zemininin yük taşıma kapasitesi ne durumdadır? Buna bağlı olarak, birim alanda ne kadar yük istiflenebilir?
Zemin yük kaldırma kapasitesi 20.000 kg/m²’dir

18. Şartnamede verilen katılım formunu ne yapmamız gerekiyor? Yarışmaya katılım için bu formu önceden doldurup verilen mail adresine mi yollamamız gerekiyor, yoksa formu teslim belgeleriyle birlikte mi yollamamız gerekiyor?
Katılım formu proje teslimi sırasında verilecektir. Konu ile ilgili açıklamalar Yarışma Şartnamesi’nin 9. maddesinde mevcuttur.

19. Ben Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü mezunuyum. Yarışmaya katılabilir miyim? Bunun için öğrenci belgesini size mail yoluyla mı göndermem gerekiyor?
Yarışmaya katılım koşulları ve esasları, şartnamenin 4. maddesinde belirtilmiş olup tüm mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır. Mezun olmuş yarışmacıların, kendi meslek odalarına üye olmaları şartı aranmaktadır. Şartnamenin 9. maddesinde de belirtildiği gibi İlgili meslek odasınca yarışma takvimi içinde düzenlenmiş, yarışmacıya ait oda üyelik belgesi (Ekip üyelerinin her biri tarafından verilecektir), mimarlık öğrencileri için odadan alınacak öğrenci üyelik belgesi, diğer disiplinlerden öğrenciler için ise okullarından alınmış onaylı öğrenci belgesi kimlik zarfı içinde aranan belgeler arasında yer almaktadır.

20. Ben yarışmaya katılmayı düşünüyorum fakat başvuruyla ilgili anlamadığım bir konu var; başvuru formunu projeyle beraber mi gönderiyoruz yoksa öncesinde mi göndermemiz gerekiyor?
Katılım formu proje teslimi sırasında verilecektir. Konu ile ilgili açıklamalar Yarışma Şartnamesi’nin 9. maddesinde mevcuttur.

21. Ben 4. sınıf mimarlık öğrencisiyim. Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum. Yarışmada kullanılacak malzeme ve istenen stant hakkında bilgi alabilir miyim?
Yarışma Şartnamesi’ne http://www.ytong.com.tr/yarisma/sartname.asp adresinden ulaşılabilir.

22. İç mimarlıktan yeni mezun oldum. Yurtdışında bir okulda master yapmaktayım. Yarışmaya katılma şansım var mı? Ayrıca mezun kişilerden odaya kayıt istemişsiniz. Master okuduğum için, okulumdan öğrenci olduğuma dair yazılı evrak koysam kabul edilir mi?
Şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi mezun olmuş tüm katılımcılar için meslek odasına üyelik şartı aranmaktadır.

23. Yarışmacılardan istenilenler kısmında, Ytong konut sistemi olarak belirtilmiş kısımda takıldığım bir nokta oldu. Yapacağımız tasarımın bütünü Ytong konut sistemi ile mi yapılacak? Yoksa bize verilmiş alan içerisinde her hangi bir bölüme bu konut sistemini anlatan ufak detaylar mı yerleştireceğiz? Sistemleri anlatan sadece görsel medya araçlarını mı kullanacağız? Konut sistemini detaylandırırsanız sevinirim.
Tasarım tamamıyla yarışmacıya bırakılmıştır. Konut sistemi ve diğer Ytong ürünleri ile ilgili ayrıntılara www.ytong.com.tr sitesinden ulaşılabilir.

24. Yarışma katılım formunu hangi tarihe kadar nereye göndermemiz gerekiyor ya da elden başvurmamız mı gerekli?
Yarışma Şartnamesinin 13. maddesinde konu ile ilgili açıklamalar mevcuttur.

25. Rumuzunuz 5 karakter olmalı demişsiniz. Bu rakamları belirlerken aynı rumuzu başka bir katılımcının almadığından nasıl emin olabiliriz? Öneri olarak rumuzlarımızı, karışıklık çıkmaması için katılımcılara sizin belirlemeniz mümkün müdür? (Kişi başına 2 proje yapılma hakkı göz önünde bulundurularak)
Rumuz şartnamede de belirtildiği gibi sizler tarafından belirtilen kurallara uygun olarak verilecektir. Rumuz ile ilgili çakışma olduğu taktirde, yarışma raportörlüğü tarafından gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

26. YTONG ‘un sergilenmesini istediği ürünleri görme şansımız olabilecek mi? Bunun için bir görüşme günü düzenlenebilir mi?
Yarışmacılar raportörlüğe başvuru yaptığı taktirde randevu verilecektir.

27. Her projeyi 1 adet 70x100cm paftaya sığdırmamız şart mıdır? Birden fazla pafta olabilir mi?
Her bir proje için 1 adet 70X100 cm ebadında pafta sunulmalıdır. Birden fazla pafta kabul edilmeyecektir.

28. Ytong’ un donatılı ürünlerini stantın taşıyıcı elemanları olarak kullanabilir miyiz? Yoksa ayrı bir taşıyıcı sistem kurmak zorunda mıyız?
Taşıyıcı eleman seçimi serbesttir.

29. Ytong proje yarışmasına kayıt gerekiyor mu? Kaydımızı nasıl yaptıracağız?
Ön kayıt gerekmemektedir. Konu ile ilgili açıklamalar Yarışma Şartnamesi’nin 9. ve 13. maddesinde mevcuttur.

30. Yarışmaya meslek odasına kayıtlı profesyoneller ile birlikte yabancı uyruklu tasarımcılar yardımcı olarak katılabilirler mi?
Yarışma, ulusal yarışmalardan olduğundan dolayı, Mimarlar Odası yarışmalar Yönetmeliği’ne bağlı olarak, yabancı uyruklu tasarımcıların katılımı mümkün değildir.

31. Yarışmaya katılım için ön başvuru gerekiyor mu? Yoksa teslim tarihine kadar, projeleri istenilen formatta yollamamız yeterli midir?
Ön kayıt yoktur. Yarışma şartnamesinin 13. maddesinde teslim ile ilgili bilgiler mevcuttur.

32. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Grafik Tasarım bölümü mezunuyum. Stant yarışmanızla ilgilenmekteyim, lakin şartnamenizde “Yarışma, tüm mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır.” ibaresi bulunmaktadır ki; bu da benim katılımımı engellemekte gibi görünüyor. Bu konuda yardımınızı beklemekteyim. Mimar, iç mimar ya da benzer bir unvan taşımamaktayım. Eğitimim sırasında 2005-2008 yıllarında grafik tasarım ajanslarında çalıştım ve şu an Amerika’da Sanat Öğretmenliği yapmaktayım. Katılım yapabilir miyim?
Şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi yarışma mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır.

33. Acaba fuar stantında sergilenmesini istediğiniz ürünler nelerdir? Stantın yerleşeceği alanın ölçüleri nelerdir (En x Boy x Yükseklik)? Tasarımlar hangi formatta hazırlanmalıdır ve basılı olarak postayla mı yoksa e-posta yoluyla mı teslim edilecektir? Kağıt ölçüleri, dosya formatı veya çözünürlük ne olmalıdır? Fuar stantının oluşturulmasında kullanılması talep edilen malzemeler var mıdır? Stant tek kat mı olacaktır çok katlı mı?
Yarışma Şartnamesi’nin 7. ve 13. maddesinde gerekli açıklamalar mevcuttur. Kat sayısı yarışmacıya bırakılmıştır.

34. Ytong Stant Tasarım yarışması hakkında bilgi istiyorum. Yarışma şartnamesini nasıl ve nereden temin edebiliriz?
Yarışma Şartnamesi’ne http://www.ytong.com.tr/yarisma/sartname.asp adresinden ulaşılabilir.

35. Ben kurulacak olan alanın ölçüleri, tüm fuardaki yerinin neresi olduğunu ve sergilenecek eleman özelliklerini ve ihtiyaç durumunu sormak istiyorum. Bunları özetleyen bir link bulamadım. Kısaca açıklarsanız sevinirim.
Yarışma Şartnamesi’ne http://www.ytong.com.tr/yarisma/sartname.asp adresinden ulaşılabilir.

36. Stantlar üstten birleştirilirse, geçiş yolu için bırakılacak yükseklik minimum ne kadar olacak?
İki stant alanı, koridordaki sirkülasyonu engellememek kaydı ile üstten, istenilen yükseklikten bağlanabilir.

37. “Demo: Ziyaretçilerin ilgisini çekecek, ürün deneyimi yaşamalarına olanak sağlayacak, ürün özelliklerini basit anlatımlarla ifade edecek, etkileşimli, deneysel alanlar, üniteler” kısmı ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz? “Ziyaretçilerin ürün deneyimi yaşamalarına olanak sağlayacak alanlar” kısmı ile vurgulanmak istenen nedir?
Ürün özelliklerinin nasıl sergileneceği yarışmacıya bağlıdır. Ürün bilgilerine www.ytong.com.tr adresinden ulaşılabilir.

38. Yarışma başvuru tarihi, başvuru şekli ve teslim formatına ait bilgileri ulaştırabilir misiniz?
Yarışma Şartnamesi’ne http://www.ytong.com.tr/yarisma/sartname.asp adresinden ulaşılabilir.

39. Yarışmaya mezun heykeltraşlar da katılabiliyor mu?
Şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi yarışma, tüm mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır. Bu disiplinlerin dışındaki disiplinlerden mezun kişiler, ekipte yardımcı ya da danışman olarak yer alabilir.

40. Yarışmaya Katılım Koşulları ve Esasları konusunda bir soru sormak istiyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde okumaktayım. Bir mimarlık öğrencisinin kurduğun grup bünyesinde, ekip başı mimar olmak üzere yarışmaya katılmam mümkün müdür?
Şartnamenin 4. maddesinde de belirtildiği gibi yarışma, tüm mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcıları ve öğrencilerine açıktır.

41. Başvurular nereye ve hangi tarihler arasında yapılacak?
Yarışma Şartnamesinin 13. maddesinde konu ile ilgili açıklamalar mevcuttur.

42. Avusturya’nın Viyana şehrinde yaşıyorum ve Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans Programı’nda okumaktayım, ama Türk Vatandaşıyım. Yarışmaya katılabilir miyim?
Meslek odanıza kayıt yaptırmış olmanız halinde yarışmaya katılmanız mümkündür.

Etiketler

Bir yanıt yazın