Marimekko: Desen ve Tasarım

Sergi, 9 Şubat - 10 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara Cernmodern'de izlenebilir.

Marimekko tasarımları ilk kez Türkiye’de izleyici ile buluşacak.

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği, Helsinki Design Müzesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan sergi, 9 Şubat – 10 Nisan 2012 tarihleri arasında Cermodern müzesinde yer alacaktır.

Helsinki Design Müzesi küratörü Harri Kivilinna ile söyleşi yapmak isteyen basın mensupları Finlandiya Büyükelçiliği ile iletişime geçebilirler.

Marimekko tasarımları, Finlandiya Büyükelçiliği ve Helsinki Design Müzesi işbirliği ile 9 Şubat – 10 Nisan 2012 tarihleri arasında Cermodern müzesinde sergilenecek. Marimekko’nun tekstil, moda ve iç mimari tasarımlarının yer alacağı sergi Finlandiya’nın bu dünyaca ünlü tasarım markasını Istanbul’dan sonra Ankara’da izleyici ile buluşturuyor.

Helsinki 2012 yılında Dünya Tasarım Başkenti olarak seçilmiştir. Yılın etkinliklerinde baskın tema, hayata gömülü tasarım olacak. Helsinki tasarıma çok geniş bir bakış açısıyla yaklaşıyor ve sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimin öncüsü olan bütün süreçlerin temelinde tasarım yatıyor. Marimekko markası ayrılmaz bir şekilde Finlerin günlük hayatı ile ilişkilidir.

Marimekko 1951’den bu yana her yıl cesur desenleri ve organik yeni kumaş tasarımları sunuyor. Marimekko’nun estetik açıdan – ulusal ve uluslararası, geleneksel ve modern, kırsal ve kentsel, doğa ve teknoloji gibi karmaşık ikilikleri ve ilişkileri yansıtmaktadır. 1950’lerde Marimekko’nun ortaya çıkışı uluslararası platformda sansasyonel bir tasarım algısı yaratmıştır ve şirket savaş sonrası ve takip eden dönemde dokuma ve moda işletmeleri için önde gelen tekstil üreticilerinden biri olmuştur. Çarpıcı büyüklükteki kumaş desenleri ve geleneksel çizginin dışında kalan elbiseleri ile farklı bilince sahip tasarım ve moda dünyasına renk ve teklifsizlik getirmiştir. Kumaşlar ve moda tasarımları Fin sayfiyelerinin ve çiftlik evlerinin kırsal güzelliği içerisinde gösterilmiştir. Ürünlere her zaman Fin isimleri verilmiş, kumaş desenlerinde tarihsel dekoratif motifler referans alınmış ve elbiselerde geleneksel Fin giyiminin unsurları öne çıkarılmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın