UCA Epsom İşletme Okulu Yeni Binası Yarışması’nı UNStudio Kazandı

Davetli mimari yarışmada UNStudio, Wilkinson Eyre, Haworth Tompkins, Hall McKnight ve Tate Harmer ofisleri finale kalmıştı.

Muhabbet ve bilgi alışverişinin sahnesi olan 18’inci yüzyıl aydınlanma dönemi Fransız salonlarını kavramsal olarak projenin merkezine koyan UNStudio, UCA Epsom Yaratıcı Endüstriler İşletme Okulu için 3.735 metrekarelik bir ek yapı tasarladı.

UNStudio’dan Ben van Berkel, Frans van Vuure, Melinda Matuz, Alexander Kalachev, Saba Nabavi Tafreshi, Matthew Harrison ve Saeed Hosseini’nin başını çektiği ekip, John Robertson Architects (yerel mimari ortak) ve Grant Associates’tan (peyzaj mimarlığı) ile birlikte çalışmış.

Fakülte ve öğlenciler arasındaki hiyerarşiyi silikleştirmek, etkileşim ve ortaklığı teşvik etmek amacıyla tasarlanan yapı UCA’in sanat okulu geçmişini benimseyen akışkan bir geometri ve yumuşak bir düzenlemeye sahip.

 

İç mekandaki hacimler, genel yaya dolaşımının usulca çeşitli programlara eklemlendiği esnek bir mekansal organizasyona sahip. Mekanları birbirine bağlayan bu yollar hiçbir zaman çıkmaz sokaklar oluşturmuyor ve her zaman gün ışığı ile bağlantılı bir alana açılıyor.

Kapalı avlu ve hemen bitişiğindeki iç bahçe, içerisi ve dışarısı arasındaki sınırı bulanıklaştırıyor.

Yapının cephesi, Epsom’un mevcut mimari dokusu ve UCA’in zanaatçı geçmişini bir araya getiren cephe doğal ve karbon nötr materyaller ile bezenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın