Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nün İnşaatı için İhale Tarihi Netleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nün bina inşaatı için ihale tarihi netleşti. Çiğli’de gerçekleşecek projede 14 bin 110 metrekarelik alanda kapalı alan ve çevre düzenlemesi yapılmasını için 18 Ekim’de ihaleye çıkılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı, uluslararası alanda düzenlenen “En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, kategorisinde birincilik elde eden ve ödül kazanan Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü nün bina inşaatı için ihale tarihi alındı.

Çiğli’de 14 bin 110 metrekarelik alanda kapalı alan ve çevre düzenlemesi yapılması, yapım işini kapsayan ihalenin İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkapınar Ek Hizmet Binası’nda 18 Ekim Cuma Günü saat 10:00’da gerçekleşeceği belirtildi.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı aktarıldı. İşin süresinin ise yer tesliminden itibaren 270 takvim günü olduğu belirtildi.

PROJEDE NELER OLACAK?

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın doğu bölümünde, 15 bin metrekarelik alanda yer alacak ‘Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nde vatandaşları ve çocukları bilgilendirmek için eğitim salonu, laboratuvar ve kütüphane olacak.

Binanın dışında ise iklim değişikliğinin tarıma etkilerini gösteren uygulama seraları kurulacak. İlerleyen yıllarda kuraklık nedeniyle açık alanda tarım yapılamayacağı için seralarla oluşturulan kapalı alanlarda örnek uygulamalar yapılacak.

Seraları gezmeden önce öğrencilere ve vatandaşlara iklim değişikliğinin etkileri anlatılacak. Alanda arılar ve böcekler için uzun uçuşlar arasında dinlenmesine olanak sağlayacak 10 adet böcek oteli de olacak.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın