Bodrum Taş Atölyesi

16-24 Ağustos tarihleri arasında Ahmet İğdirligil önderliğinde yapılacak olan Bodrum Taş Atölyesi'ne, Gümüşlük Akademisi Vakfı ev sahipliği yapacak.

Bodrum Taş Atölyesi, Ahmet İğdirligil önderliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yerel mimari ve malzemeyi tanıma istekleri üzerine oluşturulmuştur. Üç dönem süren atölye sürecinde hamam tasarımının yanı sıra, yerel malzeme ve yerel mimariyi tanımak amacı ile çevre köylere, antik kentlere, yerel malzeme ile yapılmış çağdaş yapılara geziler düzenlenmiştir. Rölöve, eskiz, analiz, fotoğrafla belgeleme çalışmaları yapılmıştır. Sürdürülebilirlik ve mimarlık üzerine sunumlar düzenlenmiş ve tartışma ortamları oluşturulmuştur.

Bu yıl ilk kez mimarlık öğrencilerine açık olarak yapılacak Bodrum Taş Atölyesi’nin teması, “Sandıma Köyü’nü Yeniden Düşünmek” olarak belirlendi. Bu atölye kapsamında kökleri kadim uygarlıklara uzanan, binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan, gelenekten gelen mimarlık bilgisi irdelenecek. Bu doğrultuda Bodrum-Milas bölgesinde yer alan Labranda, Stratonikeia, Beçin, Milas gibi antik kentlere ve güncel mimari yapılara geziler yapılacak. Konuk hocaların sunumları ve belgesel gösterimleri olacak.

Bu yıl atölye çalışmaları 16-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru formuna buradan ulaşabilir, sorularınız için bodrumtasatolyesi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

  • Yer: Gümüşlük Akademisi Vakfı, Bodrum
  • Konaklama ücreti: 60 TL gecelik (kahvaltı dahil)
  • Yemek ücreti: 30TL (öğün başı)
Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın