Demet Sabancı Pera Palas’ı aldı

Sabancı ailesinin turizm sektöründe üçüncü grubu olan, başında Demet Sabancı’nın bulunduğu Demsa İstanbul Tepebaşı’ndaki Pera Palas Oteli’ni satın aldı.

Sabancı ailesinin turizm sektöründe üçüncü grubu olan, başında Demet Sabancı’nın bulunduğu Demsa İstanbul Tepebaşı’ndaki Pera Palas Oteli’ni satın aldı.

turizmgazetesi.com´un haberine göre, Pera Palas, Demsa’nın turizmdeki 3. tesisi oldu. Demsa’nın kendisi de Sabancı ailesin, turizm alanındaki üçüncü grubu oldu. Sabancı ailesinin turizmde biri aralarında Hilton otelleri de olan, Güler Sabancı’nın başında olduğu Sabancı Holding bünyesindeki Tursa, biri Esas Holding bünyesinde yer alan ve başında, Ali Sabancı´nın olduğu Pegasus Havayolları, biri de Demet Sabancı’nın başında olduğu Demsa grubu faaliyet gösteriyor.

Turizm sektöründeki Sabancı ailesinden Demsa, Pera Palas Oteli’nden başka İstanbul Maçka’daki Emekli Sandığı’nın eski Maçka Palas ile bir de Tepebaşı´ndaki otele dönüştürülecek olan Tarhan Han’ı bulunuyor. Üç otelden yeni satın alınan Pera Palas işletmede iken Maçka Palas ile Tarhan Han’ı otele dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

Pera Palas’ın satın alınmasıyla ilgi açıklama yapan Demsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, Pera Palas´ı almak için uzun zamandır İhsan Kalkavan ile yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek satın alma işleminin tamamlandığını söyledi.

Demet Sabancı Maçka Oteli´nin yerine yapacakları 5 yıldızlı otelin inşaatının devam ettiğini, tesisin 100-120 odalı bir butik otel olacağını, otelin altında dünya markalarının mağazalarına yer vereceklerini belirterek “Yatrım 1.5-2 yılda tamamlanır´ dedi.

Sabancı, otelin işletmesi için görüştükleri yabancı lüks zincirle epey yol aldıklarını, imza atmaya çok yaklaştıklarını söyledi. Demsa’nın bir diğer oteli olan İstanbul Tepebaşı’ndaki TUSİAD binasının karşısında bulunan Tarhan Han’da da inşaatın devam ettiğini, burayı 4 yıldızlı bir şehir oteli planladıklarını bildirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın