Bauhaus Journal, Lars Müller Publishers Tarafından Yeniden Basıldı

Bauhaus'un kuruluşunun 100. yılı kutlamaları vesilesiyle Lars Müller Publishers, okulu yazılı olarak yansıtan "Bauhaus Journal"ı tekrar bastı.

Lars Müller Publishers tarafından yapılan yeniden basım, okulun Weimar’dan Dessau’ya taşınmasından sonra çıkarılmaya başlayan Bauhaus Journal sayılarını bir araya topluyor.

1926’dan 1931’e kadar periyodik olarak yayınlanan bu dergide, hareketin en önemli sesleri olan Josef Albers, Walter Gropius, Wassily Kandinsky, Paul Klee, László Moholy-Nagy ve Oskar Schlemmer, Herbert Bayer, Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Gerrit Rietveld’in yazıları yer alıyor.

Gropius ve Moholy-Nagy tarafından yayınlanan dergi öncelikli olarak “Bauhaus’un arkadaş çevresi”ne hitap ediyordu. Yayında, Bauhaus ve çevresindeki gelişmeler; kendi öğretim yöntemleri ve odak noktaları; mevcut öğrenci ve ustaların projeleri ele alınıyordu.

Yeniden basım, tüm sayıların tam bir kopyası, içeriğe genel bir bakış, tüm metinlerin İngilizce tercümesi ve dergiyi tarihsel bağlamına yerleştiren bilimsel bir makale içeren bir kitapçık ile birlikte sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın