okuryazar Serisinin İlk Konuğu “Tarihin En Uzun Şiiri: Ayasofya” Kitabıyla Sedat Bornovalı

okuryazar serisi kapsamında, Mehmet Berksan moderatörlüğünde yeni online söyleşi serisine başlıyoruz. İlk konuğumuz "Tarihin En Uzun Şiiri: Ayasofya" kitabıyla Sedat Bornovalı.

Mimar  Mehmet Berksan moderatörlüğünde, ayda bir düzenlenecek etkinlik serisinde bir kitap, yazarıyla birlikte derinlenmesine irdelenecek ve konuşulacak.

Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanacak söyleşi serisinin ilki 4 Haziran Perşembe günü 16:00’da Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sedat Bornovalı’nın katılımıyla düzenlenecek. Söyleşide ele alınacak kitap ise Bornovalı yazdığı, Mart 2020 Timaş Yayınları tarafından yayınlanan  “Tarihin En Uzun Şiiri: Ayasofya”.

“Ayasofya… Hem herkese ait hem hiç kimsenin… Bin 500 yıllık mabedin korosu ilk günkü gibi renkli ve İstanbullu. Bu dünya mirasını ayakta tutan sadece teknik öğeleri değil Bizans’ın ve Osmanlı’nın menkıbeleri aslında. Halkın hafızasında yaşayan Ayasofya renkleri, mozaiklerden mihraba, Ioustinianos’tan Fatih Sultan Mehmed’e birçok ismin, hayatın hâlâ değişmeyen dekoru aslında.

Bu, eski zaman ülkesi için şüphesiz çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Şimdi de sanat tarihi birikimiyle Dr. Sedat Bornovalı, modası geçmeyen yekpare bir ânın seslerini derliyor, yapıyı mimari paletle boyuyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın