Semt Kocaeli

CM Mimarlık tarafından tasarlanan Semt Kocaeli konut sitesi İzmit Kocaeli'nde, 2018 yılında inşa edildi.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Proje alanı, Kocaeli merkeze yakın ve gelişmeye açık bir bölgede, etrafında koru ve ormanların olduğu bir yerde. Meyilli bir arazide, 280 bağımsız bölümlük, emsal ve taban alanı kısıtları dâhilinde sınırlara dayanmayan bir proje geliştirdik. Dolayısıyla buradaki hedefimiz, aslında bu yerleşkenin yaşanabilir, sosyal ve vazgeçilmez olması. Kullanım amaçlı, el değiştirme ihtimalinin mümkünse en aza indirgenme gayreti ile…

Amacımız, mümkünse bir çocuğun büyüyüp orada yaşamaya devam etmesi. Sosyal ilişkilerin gelişmesi anlamında da buna ihtiyaç var. Muhtelif ekonomik yükler, aksaklıklar oluşmaya başlayınca oradan uzaklaşmaya, elden çıkarmaya çalışabiliyorlar. Biz burada oturulabilir/yaşanabilir bir proje yaratmaya çalıştık.

Projede dış mekân kullanımına ağırlık verildi. Bahçelerin peyzajının, binalar arası geçişlerin ve bunların sürprizlenmesiyle beraber; kafeler, dış mekan-iç mekan birlikte çalışan çocuk oyun alanları, kondisyon spor merkezi, basketbol sahası peyzaj içerisine yayılmış olarak tasarlandı. Bir de küçük ölçek ticari birim yer alıyor. Daha çok ihtiyaca yönelik olan alanları yerleştirdik. Yüzme havuzu, ıslak hacimlerde sauna, Türk hamamı gibi işlevler yok.

Proje alanının 2/3 oranı yeşil alan. Otoparkların üstünü dubleks konutların bahçesi olarak da kullanıyoruz. Altına araba park ediliyor ama üstü yeşil alan.

Etiketler

Bir yanıt yazın