Bunyola’da Ev

Teraslanmış araziye yerleşen ev Aulets tarafından tasarlandı.

Francisco Cifuentes Utrero (Aulets) projeyi açıklıyor:

Araziye daha önce inşa edilmiş bir yapı sayesinde ulaşılabilen bir yerde kendini bulmak, mimarı bir kez daha çırağa dönüştürüyor.

Yürüyerek veya eşek üstünde ulaşma durumu hiç bir zaman gerilemek anlamına gelmedi. Yapı, malzeme seçiminde ve topoğrafyaya adaptasyonunda sadeliğe ihtiyaç duydu.

Arazi, pencerelerin ardında resim sakinliğinde bir peyzajı izlediğiniz, tasarlanmış bir arazi değildi. Araziye inşa etmek; terasları, duvarları, merdivenleri, çatıları paylaşan tüm bir komünite için inşa etmekti.

Ev, topoğrafyaya ve etrafındaki yapılı çevrenin dokusuna adapte olmak için taraçaya gömülüyor. Çiftçilerin eskiden dağın tepesine çıkmak için kullandıkları patika evin verandasına ve girişine ulaşmak için kullanılıyor. Karşımıza çıkan ilk hacim ortak kullanım alanlarını barındırıyor. Birkaç basamak ile, daha mahrem bölümleri barındıran ufak hacimlerin yerleştiği, taraçaya çıkılıyor.

İnşa safhasındaki zorluk, girişe giden 72 basamakta malzemelerin taşınması oldu. Az miktarda ve standart malzemeler kullanıldı: termal kil, beton ve ahşap.

Termal kil tuğla, yük taşıma kapasitesi ve yalıtım ihtiyacı konularında mükemmel bir çözüm oldu; yüksekliği az olan binanın tüm dikey elemanlarının tek bir katmanda uygulanmasını sağladı. Duvarı inşa ederken 4 farklı şekilde uygulandı. Tuğlanın oyukları, malzemenin farklı pozisyonlarda ve hatta ters yerleştirilmelerine izin verdi.

Zeminde, Mayorka’da yaygın olan öngerilmeli kirişler ve seramik döşemeler kullanıldı. İkincil kirişler zemin plakasının ikilenmesini, ağırlığı taşıyan üstteki plaka ile alttaki arasındaki arasında hava ve teknik donanım boşluğu bırakılmasına izin verdi.

The flooring has a layer of veneer plaster 4 cm thick which is dusted over with white cement and then gone over with a hard polishing brush. Once dry several coats of polyurethane are added to waterproof it.

4 cm kaplama sıva tapakasına sahip döşeme beyaz çimento ile kaplandı ve üzerinden sert bir parlatma fırçasıyla geçildi. Kuruduğunda, su geçirmez hale getirmek için, birkaç kat poliüretan uygulandı.

Ahşap işlerinde çam kullanıldı. Ahşabı en iyi şekilde kullanabilmek için marangoz ahşap elemanların kalınlığının plakalarla aynı olmasını önerdi ve öneri kabul gördü.

Etiketler

Bir yanıt yazın