Camiler Çalıştayı

Camiler Çalıştayı, 13 Ocak 2019 Pazar günü Tasarım Atölyesi Kadıköy'de yapılacak.

Etkinliğin tanıtım metninden:

Türkiye’de sayıları yüz bine yaklaşan camilerin büyük bölümünün tasarlanmış olması, enerji verimliliğinden kentsel tasarıma kadar her yönde sorunlar ortaya koymaktadır.

Cami üretimi hala hızla devam etmektedir.

İbadet mekanları hakkında daha iyi olmaları için eleştiri getirmek dahi siyasi bir manevra olarak görülmektedir. Aynı şekilde camilere salt karşı olmanın da bu tasarım alanının sadece derneklerin inisiyatifine bırakılmasına sebeptir.

Seküler ya da mütedeyyin her kesimden bu konuda yorum yapılır ve tartışmalar kavgaya doğru evrilir. Artık camilerin mimari kalitesi o kadar düşmüştür ki mütedeyyinler bile bu durumdan rahatsızdır.

Ülkemiz son yıllarda bir inşaat sahası gibidir. Camiler de bu inşaat furyasından nasibini alırken, camigor.com gibi kar amacı gütmeyen farkındalık projeleri kamuoyunu aydınlatmaya çalışmaktadır.

Söz konusu çalıştayda ülkemizde camiler, planlama yaklaşımları, mimari çözümlemeler, caminin parçaları üzerindeki tartışmalar, kanıksanmış tasarım yapıları irdelenecek ve sonra katılanlardan hayallerindeki camiyi ortaya koymaları istenecektir. Tüm bu çalışmalar sonrası bir sonuç bildirisi yayınlanabilir.

Etkinliğe katılım herkese açıktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın