FNSS MILDESIGN Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması 3

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından, 2019’da üçüncüsü düzenlenecek olan “FNSS MILDESIGN Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması” için başvurular, 15 Kasım 2018’de başladı, son başvuru tarihi ise 1 Mart 2019.

FNSS, 3’üncüsünü düzenlediği FNSS MILDESIGN Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması ile Türkiye’de özgün ürün geliştirme çalışmalarını destekleyerek, savunma sektöründe tasarımcı gelişimine destek olacak bir platform yaratmayı hedefliyor. Genç tasarımcıları profesyonel çevreler ile buluşturacak olan yarışma ile sektör ihtiyacına yönelik profesyonel tasarımcı potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Dereceye giren projeler ve yarışmacılar için ödül töreni, IDEF 2019 Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Yarışma, katılımcıların projelerini www.fnssmildesign.com adresine yüklemeleri ile başlayacak. Projeler, tasarım konusunda farklı disiplinlerden gelen ve kendi alanında uzman üyelerden oluşan danışma kurulu ve seçili kurul tarafından değerlendirilecek. 1 Mart 2019’da başvuruların kapanmasından sonra dereceye giren tasarımlar 1 Mayıs 2019’da www.fnss.com.tr ve www.fnssmildesign.com internet adreslerinde duyurulacak. Yarışma sonunda, profesyonel kategoride toplam 170.000 Türk Lirası, öğrenci kategorisinde ise toplam 35.000 Türk Lirası ödül verilecek olup kazanan projeler için ödül töreni ise IDEF 2019 fuarında gerçekleştirilecek.

Uluslararası düzeyde katılım beklenen yarışma, “Profesyonel” ve “Öğrenci” olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenecek. Profesyonel kategorisinde 18 yaş üzerinde bulunan herkes, herhangi bir eğitim veya sertifika şartı aranmaksızın yarışmaya katılabilecek. Öğrenci kategorisinde ise, yalnızca üniversitelerin lisans programlarına devam eden öğrenciler katılabilecek.

FNSS, askeri kara araçları tasarımı konusunda kendine güvenen, savunma sektöründe yer almak isteyen tüm tasarımcıları, 3’üncü FNSS MILDESIGN Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’na katılmaya davet ediyor. Detaylı bilgi ve yarışma şartnamesine www.fnssmildesign.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

YARIŞMA TAKVİMİ

Kayıt:

Yarışmacılar, kayıtlarını “www.fnssmildesign.com ” internet sitesinden 15 Kasım 2018 tarihinden, 1 Mart 2019 tarihine kadar elektronik olarak yapabileceklerdir. Katılımcıların yapacakları her proje başvurusu için, rakamlardan oluşan 6 haneli katılım kodu proje kaydı yapılırken otomatik olarak oluşturulacaktır.

Soru Cevap Tarihi:

Yarışmacılar sorularını 28 Şubat 2019 tarihine kadar “mildesign@fnss.com.tr” internet adresine gönderebileceklerdir. Soru ve cevaplar www.fnssmildesign.com internet adresinde yer alan “Soru ve Cevaplar” sayfasından anonim olarak yayınlanacaktır.

Tasarımların Teslimi:

Yarışmacılar, hazırlayacakları projelerini, www.fnssmildesign.com üzerinden giriş yaparak yükleyebilirler. Proje gönderimi, 1 Mart 2019 tarihinde saat 23:59 Türkiye yerel saatinde sona erecektir.

Yarışma Sonuçlarının İlanı ve Ödül Töreni:

Dereceye giren Projeler ve Yarışmacılar, 1 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek sergi ve ödül töreninde duyurulacaktır.

KATEGORİLER

Profesyonel Kategori (P):
18 yaş üzerinde bulunan herkes, herhangi bir eğitim veya sertifika şartı aranmaksızın, profesyonel tasarımcı sıfatıyla yarışmaya katılabilir. Bireysel ve ekip katılımlarında, tüm yarışmacıların 18 yaş ve üstü olması zorunludur.

Öğrenci Kategorisi (S):
Bu kategorideki yarışmaya, üniversitelerin lisans programlarına devam eden öğrenciler katılabilecektir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğrenci kategorisinde yarışmaya katılamazlar; bu statüdeki kişilerin profesyonel kategoride katılmaları gerekmektedir.

  • Öğrenci kategorisine başvuran yarışmacıların; 18 yaşını doldurmuş, 27 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
  • Öğrenci kategorisinde gerçekleştirilecek ekip katılımlarında, ekipteki tüm yarışmacıların lisans düzeyinde üniversite öğrencisi olması zorunludur.
  • Öğrenci kategorisinde yarışmaya katılacak olan ekipte “Grubun Danışman Öğretim Üyesi” statüsünde olmak üzere bir adet Öğretim Üyesi akademisyen bulunabilir. Bu durumunda, ekip liderinin kesinlikle öğrenci olması gerekmektedir.

DEGERLENDİRME KRİTERLERİ

Her bir kategori kendi içinde ayrı ayrı puanlandırılacaktır.

Yenilikçilik:

Profesyonel Kategori: 30 puan

Öğrenci Kategori: 40 puan

Tasarımda yenilikçi bir yaklaşım ile araç konsepti yaratılması; özgün kullanım senaryolarının ve modülerlik konseptlerinin sunulması beklenmektedir.

Gerçekleştirilebilirlik:

Profesyonel Kategori: 20 puan / Öğrenci Kategori: 10 puan

Tasarım – Fonksiyon Uyumu:

Profesyonel Kategori: 25 puan / Öğrenci Kategori: 25 puan

Geliştirme ve Detaylandırma Düzeyi:

Profesyonel Kategori: 25 puan / Öğrenci Kategori: 25 puan

ÖDÜLLER

Dereceye giren yarışmacılara aşağıda belirtilen ödüllerle birlikte plaket verilecektir. Dereceye giren tüm projeler, FNSS’nin 2019 yılında katılacağı ulusal ve uluslararası fuarlarda eser sahibinin ismiyle sergilenebilecektir; ilk üçe giren eserler ise ulusal ve uluslararası dergilerin yarışmayla ilgili makalelerinde yayınlanabilecektir. Yarışmacı ekiplerin ödülleri, FNSS tarafından ekip liderine verilecektir.

PROFESYONEL KATEGORİ (P)

  • BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 100.000 Türk Lirası
  • İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: 50.000 Türk Lirası
  • ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: 20.000 Türk Lirası
  • MANSİYON: Başarı belgesi


ÖĞRENCİ KATEGORİSİ (S)

  • BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 20.000 Türk Lirası
  • İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: 10.000 Türk Lirası
  • ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: 5.000 Türk Lirası
  • MANSİYON: Başarı Belgesi

KATILIM FORMATI

Elektronik Kayıt:

  • Katılımcılar 15 Kasım 2019 tarihinden itibaren www.fnssmildesign.com adresinde yer alan yarışmacı kayıt formunu elektronik olarak doldurup kayıt yaptırmalıdır.
  • Kayıt yaptıran yarışmacıların kimliği yarışma organizasyonu tarafından gizli* tutulmakta olup, her proje için ayrı olarak oluşturulan 6 haneli katılımcı kodunu saklı tutmaları gerekmektedir.


Projelerin Teslimi:

  • Projeler elektronik kopya olarak www.fnssmildesign.com adresinde tanımlanan alanlara yüklenecektir.
  • Yarışmacılar en fazla 3 proje ile yarışmaya katılabilir.


Proje Paftası Formatı:

  • Projelerde, tasarım ve özellikler çeşitli açılardan alınmış görseller ve şemalarla sunulmalıdır.
  • Yarışmacıların paftanın üzerinde yapacağı tüm açıklamaların İngilizce olması zorunludur.

Dosya Tipi (Format) : JPEG, PNG
Çözünürlük (DPI) : 300 dpi (pixel/inch);
Pafta Boyutu : Yatay A3 ebadında
Renk Modu : RGB
Boyut : Dosya başına en fazla 10MB
Pafta Adedi : En az 2, en fazla 4 adet

Proje Raporları:
Proje sahipleri tarafından hazırlanacak ve projenin amacını, bu amacı nasıl gerçekleştirdiğini, projenin yenilikçi özelliklerini, malzeme ve teknik özelliklerini Türkçe veya İngilizce olarak açıklayan, 300 sözcüğü aşmayacak raporlardır.

Proje Model Dosyası:
Proje model dosyası ürünün yalın (solid model) olarak tamamlanmış halini (dış kabuk) içermelidir. Tasarım formatı sadece STL formatında kabul edilmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın