Villa Monoi

Costa Rica'da inşa edilen konut OsArq tarafından, bölgenin iklimine uygun tasarlandı.

Villa Monoi, Costa Rica’nın Guanacaste bölgesinde Playa Tamarindo’nun güney ucunda konumlanan bir tatil evi. Costa Rica’nın bu bölgesi yılın üçte birinin kuru geçtiği bir iklime sahip. Flora ve Faunası kurak tropik yağmur ormanlarına dahil olan bölge genelde kuraklık ve su yetersizliğinden muzdarip. Evin manzarası çok fazla bir şey vaad etmediğinden yapı içe dönük tasarlandı.

Ev genellikle ayrı ve izole olan yatak odası, banyo, açık teras veya oturma odası, yemek odası, mutfak, ana giriş ve açık teras gibi mekanları entegre etmeyi araştırıyor. Bu sayede proje, küçülme hissi vermeksizin mekanların ayak izlerini azaltıyor ve dış mekanı iç mekanlara dahil ediyor.

Evin yapı sistemi geleneksel olmayan, soğuk şekil verilmiş bükümlü çelik profiller ile prefabrike edilmiş bütüncül bir strüktüre sahip. Bu, yapısal bir tablanın üstüne monte edilen oldukça hafif ve esnek bir inşa sistemine izin veriyor. Bölgedeki genel yönelim ise iklimi ve yağmurları kırma çatı ile hafifletmek. Ev enerji ve kaynak kullanımını azaltmak için bir dizi yöntem kullanıyor. Bu sistemlere evdeki tüm su için kullanılan, sonrasında suyu alıp bahçede kullanan bir arıtma sistemi dahil. Evde kullanılan tüm malzemeler endüstriyel, soğuk şekillendirilmiş çelik geri dönüştürülebiliyor ve düşük maliyetli.

Çaprak havalandırma ve doğal ışık sağlanması için pasif tasarım kullanıldı ve klimalandırmadan kaçınıldı. Yeni inşa teknolojileri ve endüstriyel malzemeler keşfi mümkün kıldı ve kuru tropik iklimde modern mimarlığın yeni bir yorumunu sundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın