Buckminster Fuller’ın 125. Yaşına Özel Yemek Kitabı

İlk kez Buckminster Fuller'a 86. yaş hediyesi olarak hazırlanan "Synergetic Stew: Explorations in Dymaxion Dining" isimli yemek kitabı Lars Müller Publishers tarafından yeniden basıldı. 

Kitap, tasarım bilimcisi, mimar, yazar, şair, mühendis ve gerçek bir vizyoner olarak bilinen Buckminster Fuller’ın 125. doğum günü nedeniyle yeniden basıldı.

İlk defa Fuller’ın 86. doğum gününde arkadaşları ve hayranları tarafından sürpriz bir hediye olarak hazırlanan “Synergetic Stew” isimli yemek kitabında, Fuller’ın kişisel anekdotları, Fuller’ın mizahi anlatımları ile birlikte 100’den fazla tarif bulunuyor. Fuller’ın yaşamına yemek tarifleri üzerinden bakma şansı veren kitapta, kendi tarifi olan domates dondurması, Shirley Sharkey’den “GEODESICANDY,” John Cage’den “Macrobiotic Diet” ve Amy Edmondson’dan “Allspace-Filling Whole Wheat Bread” gibi tarifler bulunuyor.

Kitabının girişini yazan Jamie Snyder, gıda ile olan ilişkisi üzerinden Buckminster Fuller’ın karakterinin sıkça gözden kaçan yönleri üzerinde de duruyor.

Kitaba katkıda bulunan isimler:

Bil Baird, Peter Brown, John Cage, Lim Chong Keat, Elizabeth Choy, John Ciardi, John Denver, Amy Edmondson, Ted Ehmann, Werner Erhard, Ronald Feldman, John ve Isobel Fistere, Medard Gabel, Eugene Garfield, Neva Goodwin Arccy Hayman, Henry J. Heimlich, Miranda Kaiser, Anne Kordus, Kuyoshi Kuromiya, Mae Lee, Paula Martin, Margaret Mead, Karl Menninger, Yehudi Menuhin, Martin ve Margy Meyerson, Ann Mintz, Don Moore, Ed Muskie, Libby Newman, Isamu Noguchi, Gerard K. O’Neill, Steve Parker, Eleanor ve George Pavloff, Cedric Price, Kariska Pulchalski, Harrison Salisbury, Shirley ve Bill Sharkey, Peter Simoneaux, Hester Stearns, Connie Thelander, Thomas Tse-Kwai Zung, Dennis Tyler, Amei Wallach, Hope Watts ve Kathryn Withlow.

Etiketler

Bir yanıt yazın