İdris Güllüce: “Dünyanın en çevreci gençleri Türkiye’de”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "Dünyanın en çevreci gençlere Türkiye gençliği diye seviniyorum" demesi kafalarda soru işaretleri yarattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Küresel Isınma ve İklim Değişikliği zirvesine katıldı. Bakan Güllüce zirve için bulunduğu ABD’de katıldığı bir televizyon programında küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Fakat açıklamalarından en dikkat çekici olan Güllüce’nin “Dünyanın en çevreci gençleri Türkiye’de” olduğunu belirtmesi oldu. Bakan Güllüce: “Türkiye çevre bilinci çok yüksek olan bir genç nesile sahip. Nüfusumuzun yüzde 60’ı otuz yaşın altında. Bu otuz yaşın altındaki gençlerimizin tümü çevreci. Bu beni çok gururlandırıyor. Dünyanın en çevreci gençliği Türkiye gençliği diye seviniyorum” dedi.

Türkiye’nin küresel ısınma ve çevre konusunda en samimi ülkelerden birisi olduğunu belirten Bakan Güllüce “Biz hem kalkınan hem de ülkemizin ve dünyanın çevresini ekolojisini geleceğini düşünerek bunları yapan bir ülkeyiz. Dünyada en hızlı kalkınan bir ülkeyiz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin çevre ile hava kirliliği ile küresel ısınma ile ilgili en çok uğraşan bu konuda gayretler gösteren ülke olduğunu vurgulayan Bakan Güllüce “hatta geçtiğimiz yıl yapılan bir çalışmada klorofloro gazının dünyada en fazla uğraşan onun tüketimini azaltamaya çalışan ülke olma ödülünü aldık. Kolay bir şey değil çünkü ithalatı durduruyorsunuz kendi içerimizdeki üretim süreçlerine müdahale edip çok şeyden fedakârlık yaparak bu çalışmaları yapıyoruz” dedi

Tüm bu açıklamalar akla Gezi eylemlerine katılanlar için “3-5 çapulcu” ifadelerini kullanan hükümet temsilcilerinin açıklamalarını getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın