İzmirSMD Öğrenci Bitirme Projesi Yarışması 2018

İzmir Serbest Mimarlar Derneği tarafından İzmir kenti mimarlık okulları arasında en iyi bitirme projelerini seçmek, yeni/genç mimarları teşvik etmek, özendirici bir ortam oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvuru için son tarih 18 Haziran 2018.

BİÇİM VE TÜRÜ

Yarışma mimarlık alanında, İzmir kenti mimarlık okulları lisans öğrencilerine açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş olup, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır.

KATILIM ŞEKLİ

Yarışmaya İzmir Mimarlık okullarındaki mimarlık lisans öğrencileri 2018 güz ve bahar yarıyıllarına ait bitirme projeleri ile katılabilir.

Projeler A1 formatında dikey kullanılmış 2 pafta halinde dijital olarak teslim edilir. Sergilenmeye değer görülenler ve ödül alan projeler İzmirSMD tarafından panolara basılarak ödül töreninde sergilenir. Ödül alan projeler Serbest Mimar dergisinde basılır. Tüm katılan projeler İzmirSMD’nin web sayfasında arşivlenir.

Yarışma başvuruları web sitesi üzerinden tek aşamalı ve online olarak herhangi bir ön kayıt bulunmaksızın alınmaktadır.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

TAKVİM

2018 Son Başvuru Tarihi :18.06.2018 saat: 24.00

Değerlendirme :26.06.2018

SEÇİCİ KURUL

  • Arda BESET – İzmirSMD
  • Cumhur KESKİNOK – TürkSMD
  • Alişan ÇIRAKOĞLU – İstanbulSMD
  • Burak ALTINIŞIK – Akademisyen (Pamukkale Üniversitesi)
  • Berin GÜR – Akademisyen (TED Üniversitesi)
  • Tamer AKSÜT – İzmirSMD (Raportör)
  • Burçin DEMİRCİ – İzmirSMD (Yedek Üye)

ÖDÜLLER

Jüri tarafından 3 eş ödül verilir. Ayrıca 10 sergilenecek proje seçilir.

2018 Ödülü: Ödül Venedik Mimarlık Bienal Gezisi olarak belirlenmiştir.

TANITIM VE TİCARİ KULLANIM HAKLARI

Yarışmada ödül kazanan tasarım çizimleri ve uygulamaları, ödül kazanan yarışmacının adı da belirtilerek sergilenecektir.

Ödül kazansın veya kazanmasın yarışmaya katılan her yarışmacı, tasarımların sergilenmek amacıyla, İzmirSMD tarafından sergi ve benzeri organizasyonlarda geçici ya da sürekli olarak sergileme hakkına süresiz sahip olduğunu kabul ve taahhüt eder. Yarışmacı bu nedenle İzmir SMD’den telif veya her ne nam altında olursa olsun herhangi bir bedel talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

Yarışmaya katılan her projede yarışmacının kendisi tarafından tasarlanmış olması, özgün olması, daha önce başka bir yerde üretilmemiş, yayınlanmamış olması ve başka bir tasarım yarışmasına katılmamış olması şartları aranmaktadır. Bunun aksi bir durumun tespiti halinde, proje yarışmadan diskalifiye edilir; ödül kazandıysa İzmirSMD tarafından geri alınır. Ayrıca yarışmaya gönderilen eserin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır. Yarışmacı, yarışmaya gönderilen tasarımların orijinal ve özgün olduğunu ve tasarımların özgün olmamasından doğacak tüm hukuki sorumluluklar ve tasarımlar ile ilgili olarak 3. şahıslar tarafından “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Endüstriyel Tasarımların Korunması Hakkındaki KHK” kapsamında yapılacak başvuruların ve tazminat taleplerinden doğacak her türlü sorumluluğun yarışmacıya ait olduğunu kabul ve taahhüt eder. Bu yarışmaya katılanlar, bu şartnamede belirlenen koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Projelerinizi ve taranıp gönderilmesi gereken diğer belgelerinizi Wetransfer yoluyla
izmirsmd@gmail.com adresine gönderdikten sonra İzmirSMD sekreteryasını 0530 178 81 20 veya 0532 542 35 53 no’lu telefonlardan arayıp projenizi yolladığınızı bildirmeniz öneriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın