Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Tasarımı

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Telli Kaya'nın hazırladığı, 2017-2018 bahar yarıyılı bitirme projesi.

İstanbul Pendik’te yapımı devam eden İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Binası proje alanı olarak belirlendi.

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin bölümlerine göre nasıl sınıflarda ders gördüklerini, fakültede neye ihtiyaç duyduklarını araştırdım. Bu konuyla ilgili Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni gezdim. Bölümlere göre kullanılan programları araştırdım. Autocad, 3d max, z brush vs. bir çok programdaki X, Y, Z eksenleri konseptim oldu.

X, Y, Z eksenlerini planıma göre kurguladım. Projede X, Y, Z yönlerine göre sirkülasyon alanları belirleyip bu alanlarda xyz renkleri olan kırmızı, yeşil ve maviyi kullandım. Mavi renk z yi temsil ettiğinden bu rengi düşey sirkülasyon merdiven ve asansörlerde kullandım. Bu sirkülasyon alanlarının daha da güçlenmesi adına bu alanlarda farklı yüksekliklerde taglar kullandım. Ayrıca sergi alanına kolon etrafında xy yönlerine hareket eden sergileme elemanları tasarladım. Yapı içerisinde iç mimarlık, mimarlık, resim, çizgi film animasyon, heykel, maket sınıfı bulunmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın