Boş Evlerden Şehir Olmaz

Sergi 27 Nisan Cumartesi saat 18:00'da m1886'da gerçekleşecek açılışla sanatseverlere "merhaba" diyecek ve 21 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

Tepe Prime Avenue’da yer alan m1886, aralıksız sürdürdüğü sanat projelerine bu kez çok farklı bir sergiyle devam ediyor. ”Boş evlerden şehir olmaz” adını taşıyan sergi 27 Nisan Cumartesi saat 18:00’de m1886’da gerçekleşecek açılışla sanatseverlere merhaba diyecek ve 21 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

Fransız Kültür Merkezi, TRAM (Paris Bölgesi Çağdaş Sanat Ağı), ODTÜ, SANART ve m1886 sanat projelerinin düzenlediği ‘Boş Evlerden Şehir Olmaz’ isimli sergi, 2012 yılından bu yana şehir plancılarını, sosyologları ve sanatçıları bir araya getiren, temelde ‘Şehir’ kavramını merkezine almış bir dizi etkinliğin parçası olarak düşünülmüş ve güncel sanat ile sürdürülebilirlik arasındaki ilişki üzerine kurgulanmış.

Türk ve Fransız sanatçıların deneyim ve birikimlerinin değerlendirilmesi ve paylaşımı ilkesi üzerine kurulmuş olan sergi, Ankara ölçeğinde oluşturulması amaçlanan bir çağdaş sanat ağının ilk adımı olarak öngörülmüş, böylelikle Ankara ve çevresindeki güncel sanat mekanlarının, sanat okullarının, inisiyatiflerin, sanat galerilerinin bu ağın bir parçası olması ve ulusal ölçekte bir etkileşimin yaratılabilmesi planlanmış.

‘Boş evlerden şehir olmaz! ‘ adlı sergi sürekli değişen bir kent manzarasının gözlemlenmesinin veya yapılabilecek sosyo-ekonomik analizin ötesinde, karşı karşıya kalınan yeni dekorun diğer yüzünü sorgulamayı, kentsel dönüşüm ile ilgili duyarlı bir bakış açısı getirmeyi ve ayrıca yapılacak sorgulama sonucunda yeni ütopyalar üzerine düşünmeyi amaçlayan sergide sanatçıların ve oyuncu Okan Şenozan’ın katılımıyla atölye çalışmaları, sanatçılarla buluşma gibi bir dizi paralel etkinlik de gerçekleştirilecek.

ODTÜ MGSB Güzel Sanatlar Direktörü Mehmet Ali Uysal ve TRAM’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, daha önce Ankara’da sergi kapsamında araştırmalar yapmak üzere gelen Fransız sanatçı Olivier Kosta- Théfaine ve Thierry Payet’ in çalışmaların yanısıra Alper Aydın, Bertille Bak, Christian Barani, Zoé Baraton, Louidji Beltrame, Elodie Brémaud, Yona Friedman, Loris Gréaud, Funda Susamoğlu, Ali Şentürk ve Cannelle Tanc’ın çalışmaları da görülebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın