Bursa-Podyum Park’ta Nike Id Mağazası Tasarımı

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2017-2018 Bahar Dönemi İç Mekan Tasarımı III dersi kapsamında Bursa/Podyum Park'ta prefabrik-mobil mekan olarak tasarlanan mağaza projesi: Nike ID Studio.

Nike markasının da çıkış noktası olan Yunan Zafer Tanrıçası Nike (Nayki)’den ve sporun hareketliliğinden yola çıkarak kinetik mimarlığa ulaştım.

Projeme ilham olan bir diğer şey ise Nike’ın Micheal Jordan’ın maçlarda giymesi için tasarladığı kırmızı ayakkabılardır. Basketbolda beyaz ayakkabı giyme kuralı bu iş birliği ile yıkılmıştır. Ayrıca kırmızı renk ile sporun dinamikliğini vurgulamak, alandaki dikkat çekici hale getirdim.

Tasarladığım mobil mekanın kurallara uygun taşınabilmesi için dış ölçülerini 3×7 metreden oluşan iki kütleyi zıt şekilde konumlandırarak dinamizmi vurgulamak ve fark edilebilirliğini arttırdım.

İç mekanda kullandığım sergileme üniteleri, mekanımı mağazanın da ötesinde sergi alanı olarak kullanabilmemi sağladı. Böylece gelen misafirlere Nike kültürünün anlatılabilmesi ve ürünlerin incelenebilmesi için fırsat yaratmış oldum. Teknolojiyi de kullanılarak tasarım ekranlarında görevli eşliğinde 3 boyutlu olarak tasarlanan ID ayakkabıların malzeme seçimleri numune panosundaki gerçek malzemelerin, taban, bağcık, kumaş çeşitlerinin gösterilmesi sonucu ekrandaki tasarımdan çıkarak gerçeği daha iyi yansıtmasını sağladım.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın