Tezekevleri 2018 Atölyeleri

Gündönümü Süt Çiftliği tarafından başlatılan Tezekevleri projesi kapsamında düzenlenen 2018 Atölyeleri, 4 Mayıs - 16 Eylül tarihleri arasında Gündönümü Çiftliği - Silivri'de yapılacak.

Atölyelerin İçeriği

Doğal yapı malzemeleri ve pasif güneş yapı tasarımı, bir evin enerji tüketimini ve ekolojik ayak izini azaltmak için son derece önemlidir. Bu yenilikçi yapı teknikleri, asırlık geleneklere ve içinde yaşadığımız doğal çevreyi anlama temelleri üzerine kuruludur. Bu teknikler günümüzde tasarımcıların modern konfor standartları ile doğanın yapı inşası için sunduklarını bir araya getirerek yeniden keşfedilmektedir.

  • Doğal Yapılara Giriş
    10-17 Haziran / 1-8 Temmuz
    Toprak, saman ve ahşap gibi doğal malzemelerle çalışmayı kapsayan bir haftalık atölyeler, doğal mimariyi dokunarak ve birebir deneyimleyerek öğrenmek için fırsat sunuyor. Temel marangozluk, duvar yapımı, sıva teknikleri ve yer döşemesi gibi konularda yapılacak uygulamaların yanı sıra toprağın yapısı ve biyoiklimsel tasarım ilkeleri gibi teorik eğitimler de atölye programında yer alıyor.
  • Temel Marangozluk Eğitimi
    4-6 Mayıs / 11-13 Mayıs / 18-20 Mayıs
    Temel marangozluk eğitimi her haftasonu 2 gün olmak üzere toplam 3 haftasonu gerçekleşecek. Eğitim boyunca farklı teknikler ve el aletleri kullanılarak masif ahşaptan oturma üniteleri yapılacak. Eğitim aynı zamanda teorik sunumlarla zenginleştirilecek.
  • Doğal Sıva Atölyesi
    22-29 Temmuz
    Var olan yapılarda uygulanacak teknikler, toprak kaba sıvalardan suya dayanıklı tadelakt sıvalara kadar farklı sıva çeşitlerini kapsayacak, katılımcıların sıva konusunda hem pratik hem de teorik anlamda sağlam bir temel oturtması hedeflenecek.
  • Roket Soba Atölyesi
    17-19 Ağustos / 24-26 Ağustos / 14-16 Eylül
    Roket sobalar, yani ısıl kütle olarak çalışan toprak ısıtıcılar, ateş sönmüş olsa dahi uzun süre sıcak kalarak daha az odunla mükemmel performans sağlar. Bu güçlü doğal kaloriferin arkasındaki bilim hem bir roket soba inşa edilerek, hem de teorik kısım öğrenilerek deneyimlenecek.

Atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için Tezekevleri’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın