95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları Desteğinizi Bekliyor

Mekanda Adalet Derneği (MAD), "95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları" belgeseline destek ve katkılarınızı bekliyor.

MAD’in bir süredir üzerinde çalıştığı, başta İstanbul olmak üzere mega kentleri çocukların gözünden anlamayı ve anlatmayı amaçlayan belgesel film projesi “95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları” desteklerinizi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan belgeselin tamamlanması için kitle fonlama kampanyası başlatıldı.

Fonlama süreci ile beraber duyurulan “#95cm: 3-2-1 Kayıt!” kampanyası ise, herkesi, yaşadığı çevreyi çocukların gözünden kayıt altına alıp paylaşmaya davet ediyor.

Sözü Mekanda Adalet Derneği’ne bırakıyoruz:

95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları Nedir?
95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları Projesi, başta İstanbul olmak üzere mega kentleri çocukların gözünden anlamayı ve anlatmayı amaçlayan bir belgesel film projesi. 95cm, ortalama üç yaşındaki bir çocuğun boyunu simgeliyor. Sağlıklı ve güvenli bir çevrede büyümesi gereken çocuklar için sunduğumuz mekansal deneyim oldukça zorlu. İşte bu zorlu deneyimi daha görünür kılmak için kamerayı 95cm perspektifine indirip, İstanbul’a çocukların gözünden bakmaya çalışıyoruz. Bunu da İstanbul’da yaşayan çocuklarla birlikte yapıyoruz. Ayrıca #95cm: 3–2–1 Kayıt! Kampanyası ile birlikte dünya genelinden insanları, yaşadıkları kentlerin mekansal kalitelerini ve yaşanabilirliğini çocukların perspektifinden kayıt altına alıp paylaşmalarını istiyoruz.

Bu projeyi tamamlayabilmek için neye ihtiyacımız var?
Urban95 isimli uluslararası fikir yarışması çağrısına Mekanda Adalet Derneği olarak “95cm: Mega Kentin Mini Yurttaşları” belgesel film projesi ile başvurduk ve yarışmanın kazananlarından biri olduk. Bu başlangıç desteği ile çekimlerin dörtte üçünü ve fragmanımızı tamamladık. Şimdi, sizin desteğinizle:

  1. Prodüksiyonu ve post-prodüksiyonu (montaj, renk, ses tasarımı, animasyon) tamamlayacak;
  2. #95cm: 3–2–1 Kayıt! kampanyamızı hayata geçireceğiz
  3. Ve değişim için motive bir topluluğu bir araya getirerek kentlerimizi çocuk-merkezli bir şekilde dönüştürmeye başlayacağız.

Etiketler

Bir yanıt yazın